Varför studsar e-postadresser?

Innan vi går in på varför e-postadresser studsar kan vi börja med att berätta vad en studs är. Definitionen av en studs är ett e-postmeddelande som inte kommer fram till mottagaradressen. Det finns flera orsaker till detta, men generellt så brukar studsar delas in i två grupper – hårda studsar och mjuka studsar.

Hård studs (permanent leveransfel) kan orsakas av:

  • ogiltig e-postadress
  • felstavad e-postadress
  • e-postadress som inte existerar

Mjuk studs (tillfälligt leveransfel) kan orsakas av: 

  • inkorgen är full

Eftersom studsar är dåligt för dig som avsändare hanterar Get a Newsletter studsar på olika sätt, beroende på vad det är för studs. Vid hård studs inaktiverar vi e-postadressen direkt, medan e-postadresser med mjuka studsar får dina nyhetsbrev tre gånger innan de inaktiveras. Hårda studsar påverkar ditt förtroende hos e-postklienterna mer än någon annan studs – lägg därför gärna lite tid på att rensa upp bland dina inaktiva kontakter. Gör det till en vana att kolla igenom studsar i dina rapporter och rensa upp/korrigera utifrån det felmeddelande du har fått.

Ibland kan du även få felmeddelandet ”blocked due to security reason”. Orsaken till det kan bero på att e-postklienten uppfattat ditt nyhetsbrev som spam. Ett tips är därför att lägga in DKIM och SPF och sedan aktivera e-postadressen igen. Du kan läsa mer om DKIM och SPF i vår hjälparea. 

Sara

Lämna en kommentar