Lär dig konsten att skriva ett bra nyhetsbrev

Att skriva ett bra nyhetsbrev kan kännas svårt. Det kan vara svårt att veta vilka ord eller meningar som just påverkar, eller får personer att agera. För mig är inte det skrivna ordet svart eller vitt. Vad jag tycker är en bra text kanske du eventuellt inte tycker är en bra text.

När jag för några helger sedan tittade på nyhetsmorgon, så intervjua Tilde De Paula en person som hade kommit ut med en bok om sin bror som hade legat i koma. Under intervjun säger personen att “sorg är priset vi betalar för den kärlek vi har känt”. Jag tyckte att det var ett fint sätt att tolka och hantera sorg, och meningen kommer då och då upp i mitt huvud när jag ser något som jag förkinppar till sorg.

Du kanske inte påverkas lika mycket av ovan som jag, du kanske till och med just nu sitter och rynkar på näsan, men det gör min tes ganska sann, eller hur?

Då “smaken är som baken, det vill säga delad “ kan det svårt att skriva så att alla kommer tycka om texten i nyhetsbrevet. Men det finns några tips som kan hjälpa till att skriva ett bra nyhetsbrev, nedan får du just 3 sådan tips, hämtade från boken sälj det med ord.

3 tips för att skriva ett bra nyhetsbrev

3 tips för att skriva ett bra nyhetsbrev
Lyft fram de konkreta fördelarna med dina tjänster eller produkter

Istället för att skriva säljande texter så är ett bättre alternativ att skriva fördelarna med dina tjänster eller produkter. För att en person ska bli intresserad av det du säljer behöver du lyfta fram de konkreta fördelarna som personen får när den väljer att handla av dig. Om en person inte förstår eller vet fördelarna av att handla från dig, varför ska den då handla av just dig?

Skriv tydligt och i klartext hur dina produkter eller tjänster kommer att hjälpa personen att lösa ett problem.  Enkelt beskrivet är en fördel ett trovärdigt löfte om något som du får eller något som du slipper.

Du kan till exempel skriva 3 recept som du kan tillaga under 10 minuter istället för 3 recept som du enkelt kan tillaga, på så sätt förklarar du fördelen, läsaren sparar tid då maträtten endast tar tio minuter att tillaga. Då det endast tar tio minuter att tillaga blir också recepten undermedvetet inte för avancerade.

Gör texten i nyhetsbrevet enkel att överblicka

Skriv kärnfullt och direkt på sak för att göra det enkelt för dina prenumeranter att läsa ditt nyhetsbrev. Några enkla knep som du kan använda för att få texten i nyhetsbreven lättläs är:

 • använd mellanrubriker
 • ha flera stycken
 • markera ord som du tycker är relevanta
 • använd dig av en punktlista
Berätta en historia

När du gör ett köpbeslut utgår du från två krafter, känslor och förnuft. När är ett beslut ska fattas väger ofta känslorna tyngst.  För att påverka en person måste du alltså sikta på personens hjärta. Att förstå berättandets konst är avgörande om du vill nå en persons hjärta, berättelser gör det lättare för oss människor att hitta mening och tolka verkligheten.

Den viktigaste byggstenen i alla filmer, böcker och teateruppsättningar är konflikten. Konflikten kan handla om vad som helst, men innebär alltid en kollision mellan två viljor. Konflikten driver själva berättelsen framåt och engagerar oss. Den gör att vi följer berättelsen till slutet för att se hur den slutar.

Läs gärna också:

4 tips för att skapa snyggare nyhetsbrev design

Så skapar du en strategi för dina nyhetsbrev

 

Emma

 1. Jag har ju min tjänst främst för att lyfta fram så att folk inte ska missa inlägg, folk har ju inte alltid tid att kolla nätet. Då tycker jag det är smidigt med just ett brev . Men när jag jobbade dagligen med att skicka ut brev för ett företag så var det precis som dina tips . Det är bra strategi att föra.

  • Emma says:

   Hej Christer 🙂

   Vad roligt att du håller med om tipsen!

   Vi håller med dig om att det är smidigt via brev att dela med sig av inlägg som folk skulle vara intresserade utav, det ger också mervärde till personen som får brevet, vilket är toppen.

   // Emma

Lämna en kommentar