Lär dig konsten att skriva ett bra nyhetsbrev

Hur skriver man ett bra nyhetsbrev och hur berör man andra med sin text?

När jag för några helger sedan tittade på nyhetsmorgon, intervjuade programledaren Tilde De Paula en gäst, som nyligen kommit ut med en bok om sin bror, som legat i koma. Under intervjun sade gästen att “sorg är priset vi betalar för den kärlek vi känt”. Jag kände där och då, att det var ett vackert sätt att benämna sorg på och förknippar fortfarande den meningen med just sorg.

Du kanske inte berörs på samma sätt. Smaken är ju som bekant som baken, delad. Så är det också nästintill omöjligt att tilltala alla med sin text. Men det finns faktiskt några riktigt bra tips, som hjälper dig att skriva ett bra nyhetsbrev.
Här får du ta dela av 3 tips hämtade ur boken sälj det med ord.

3 tips för att skriva ett bra nyhetsbrev

3 tips för att skriva ett bra nyhetsbrev
Lyft fram de konkreta fördelarna med dina tjänster eller produkter

För att få en kund riktigt intresserad av dig och din produkt, behöver du lyfta fram de konkreta fördelarna med att välja just dig. Detta genom att presentera lösningen på ett problem; något som kunden får eller slipper, om hen väljer dig.

Du kan till exempel skriva “3 recept som du tillagar under 10 minuter” istället för “3 recept som du enkelt tillaga”, på så sätt förklarar du fördelen, som ju är att läsaren sparar tid. Det framgår också av samma textrad att maträtten är ganska enkel att tillaga, eftersom det bara tar tio minuter att tillreda den.

 

Gör texten i nyhetsbrevet enkel att överblicka

Gör det så enkelt som möjligt för dina prenumeranter att läsa ditt nyhetsbrev.
Gör din text lättläst och tydlig genom att:

 • använda mellanrubriker, gärna flera
 • markera de ord som du anser vara relevanta
 • använda dig av en punktlista
Berätta en historia

Ett köpbeslut utgår från två krafter, känsla och förnuft. När är ett beslut skall fattas väger känslorna allt som oftast tyngst. Via berättandets konst har vi goda möjligheter att nå en persons innersta, eftersom berättelser gör det lättare för oss människor att finna mening och tolka verkligheten.

Den viktigaste byggstenen i alla filmer, böcker och teateruppsättningar är konflikten. Den kan bestå i precis vad som helst, men resulterar alltid i en kollision mellan två viljor. Det är konflikten som driver berättelsen framåt och engagerar. Den gör också att vi följer berättelsen till ända fram till slutet för att ta del av upplösningen.

 

Läs gärna också:

4 tips för att skapa snyggare nyhetsbrev design

Så skapar du en strategi för dina nyhetsbrev

 

Emma

 1. Jag har ju min tjänst främst för att lyfta fram så att folk inte ska missa inlägg, folk har ju inte alltid tid att kolla nätet. Då tycker jag det är smidigt med just ett brev . Men när jag jobbade dagligen med att skicka ut brev för ett företag så var det precis som dina tips . Det är bra strategi att föra.

  • Emma says:

   Hej Christer 🙂

   Vad roligt att du håller med om tipsen!

   Vi håller med dig om att det är smidigt via brev att dela med sig av inlägg som folk skulle vara intresserade utav, det ger också mervärde till personen som får brevet, vilket är toppen.

   // Emma

Lämna en kommentar