Koppla ner och koppla av under din semester – dina nyhetsbrev kan skickas ut ändå

Semester och nyhetsbrev kan för många inombords skapa en krypande panik – ta det lugnt! Även om du har semester betyder det inte att dina nyhetsbrev behöver upphöra. Du kan redan nu skapa dina nyhetsbrev och schemalägga dem. Du kan sedan endast luta dig tillbaka i hängmattan och njuta av din semester.

semester nyhetsbrev

För att hjälpa dig på traven tipsar vi nedan om vad du kan skriva om i nyhetsbreven under sommaren. Vi ger dig också tips på tre nyhetsbrev som kan skickas ut i juni, juli och augusti. Längst ner får du även reda på hur du i vårt verktyg kan schemalägga dina nyhetsbrev.

Inspirera dina prenumeranter

Om du säljer tillbehör till fester eller liknande kan du skapa den perfekta inköpslistan för sommarfesten. Att dela med dig av dina bästa tips för sommaren, till exempel vad en picknickkorg borde innehålla, vilka lekar som kan borde vara med på sommarens femkamp, vilken bok som är ett måste att läsa under sommaren, är något annorlunda och roligt. Vi på kontoret hade själva uppskattat att få tips inför sommaren i våra inkorgar.

Om du säljer kläder är det ett perfekt tillfälle att skicka ut husmorstips om hur en person till exempel kan få bort gräsfläckar eller rödvinsfläckar. Låt dina kollegor tipsa om sina bästa klädesplagg för sommaren och något härligt sommarminne. Använd gärna bilder som dina kollegor själva har tagit för att skapa en mer autentisk känsla, eller varför inte skapa en lista på Spotify där alla dina kunder kan lägga till musik så att ni tillsammans skapar den ultimata sommarlistan.

Tänk på vad du själv skulle vilja ha för tips inför din semester eller när du kommer tillbaka efter din ledighet. Titta också i din egna inkorg för att finna inspiration.

Uppfinn inte hjulet igen – återanvänd gammalt material

Du har lagt ner blod, svett och tårar på ett arbete som efter någon månad glöms bort. Varför inte ta vara på det arbetet du redan har gjort.  Titta tillbaka och undersök vilket innehåll som dina prenumeranter har varit intresserade av. Återanvänd sedan innehållet och blanda det med något nytt. Om du vill kan du alltid skriva om arbetet lite eller på något annat sätt återanvända det – varför uppfinna hjulet när det redan finns? Du kanske har nya prenumeranter som inte har varit med från början som skulle, precis som de andra, uppskatta det du redan har skrivit.

Att överlag dela med dig av tips och råd är ett bra sätt att stärka relationen till dina kunder. Titta igenom branschtidningar, hemsidor, bloggar för att se vad som är den senaste innovationen, trenden eller nyheten. Finns det något där som skulle vara intressant för dina prenumeranter? 

Låt någon annan skriva nyhetsbrevet

Inom marknadsföring är influcencers något som ofta används, varför inte låta någon annan skriva ett av nyhetsbreven? Har du ett samarbete är det ett perfekt tillfälle, du sparar tid och företaget som du samarbetar med får synas i dina kanaler. Du kanske även får synas i deras, om de väljer att gå ut med att det är dem som har skrivit ditt senaste nyhetsbrev – en win, win om du frågar oss.

Om du inte har något samarbete kan du alltid titta dig omkring och se om det finns någon som skulle passa för att skriva ett nyhetsbrev. Det kan vara ett företag som du ser upp till, en kund som har blivit framgångsrik genom att använda din tjänst, en bloggare som skriver bloggen du dagligen läser. Var inte rädd att fråga om någon vill sammarbeta, genom till exempel skriva ett nyhetsbrev. Vi tror att många skulle känna sig uppskattade av att få frågan om samarbete.

Skicka ett sommarerbjudande 

Att skicka ett erbjudande brukar ofta ses som något positivt . Om du har ett erbjudandet som endast gäller under en viss period, till exempel att erbjudandet gäller i två dagar eller liknande,  kan det göra att dina prenumeranter agerar på en gång. Detta på grund av att prenumeranterna blir rädda att gå miste om något.

Tre nyhetsbrev du kan skicka juni,juli och augusti

Nyhetsbrev juni

Ge inspiration till sommarens äventyr och önska dem en trevlig sommar. Ge flera användbara tips för sommaren som eventuellt kan kopplas till ditt företag. Det kanske finns det en bok inom din bransch som skulle passa att tipsa om? Uppmana även dina kunder att nämna er när de använder era varor. Du kan sedan återanvända materialet, med kundens tillåtelse, på dina sociala plattformar. Du sparar tid och kunden känner sig uppskattad.

Nyhetsbrev juli

Återanvänd gammalt material blandat med det senaste för din bransch. Varför inte länka till en studie, blogg eller artikel som skulle vara intressant eller tar upp ett ämne som är relevant för dina läsare.  Här kan du också skicka med ett “sommarerbjudande” eller en tävling.

Nyhetsbrev augusti

Augusti känns, enligt oss,  som månaden där de flesta går tillbaka till sina vanliga rutiner. Augusti är på sätt ett bra tillfälle att skicka ut ett nyhetsbrev där du kanske hjälper dina prenumeranter att få en enkel övergång från ledigheten till vardagen. Till exempel kan du tipsa om vilka verktyg som du använder för att göra det enklare i vardagen eller dina bästa tips för att komma upp ur sängen igen efter semestern. Du kanske har en checklista eller liknande som du kan skicka så att de blir påminda hur din tjänst fungerar, eventuellt kan du länka till de vanligaste frågorna, om det är så att någon skulle behöva friska upp sitt minne. Du kan också nämna vad som är aktuellt för hösten – finns det några nyheter som du redan nu kan skriva om?

Hur du går tillväga för att schemalägga ditt nyhetsbrev

I nedan video kan du se hur du går tillväga för att schemalägga ditt nyhetsbrev i vårt verktyg. Vill du läsa hur du kan schemalägga dina nyhetsbrev kan du klicka här.

Emma

Lämna en kommentar