Så skapar du den ultimata alla hjärtans dag-kampanjen

Att e-handelns försäljning blomstrar under alla hjärtans dag är inte förvånansvärt. Fler än hälften av alla svenska firar alla hjärtans dag. Att arbeta på ett företag vars produkter eller tjänster inte har en direkt anknytning till dagen kan kännas lite hopplöst. Så behöver det dock inte vara.

Vi ger dig  tre tips på kampanjidéer för ditt nyhetsbrev inför alla hjärtans dag och låter dig inspireras av hur företag från olika branscher valt att utforma sina e-postkampanjer. Alla företag kan visa sina kunder lite extra kärlek under årets mest romantiska dag.

Tre tips för alla hjärtans dag-kampanj

Inspirera och sätt dina produkter/tjänster i rätt kontext. 

Ge dina kunder inspiration till vad de kan göra eller köpa på alla hjärtans dag. Ett exempel är en presentguide till era kunder med inspiration till alla hjärtans dag-presenter. Har du tid att lägga lite extra krut på kampanjen kan det vara en god idé att göra olika presentguider beroende på vad mottagaren är ute efter. Du kan exempelvis kategorisera efter pris, eller för honom och henne som Topshop gjort i sin kampanj.

topshops alla hjärtans dag-kampanj

Även om du har en produkt eller tjänst som människor vanligtvis ger varandra som present på alla hjärtans dag  finns det fortfarande möjlighet att skapa en framgångsrik alla hjärtans dag-kampanj. Du behöver bara vara lite mer kreativ och tänka ut vägar för hur du kan applicera dina produkter eller tjänster i rätt kontext – hur kan din tjänst/produkt hjälpa din kund under alla hjärtans dag?

Säljer du ljudsystem eller instrument? Dela med dig av dina bästa låtar genom att skapa en lista för alla hjärtans dag middagen.  Om du säljer en livsmedelsprodukt, ge ditt råd till hur den perfekta middagen tillagas med den eller skicka en meny samt recept på den perfekta middagen. Eller varför inte fokusera på kunden och vad kunden kan ge för gåva? Ett exempel är #ValentineWorkout där Nordic Wellness i samarbete med Reebok och Les Mills anordnade gratis träningspass för alla som ville träffa nya människor och eventuellt träffa kärleken på gymmet.

valentineworkout

Ett ytterligare exempel är nyhetsbrevet från Bed Bath & Beyond.  Vem visste att knivar och alla hjärtans dag hör ihop? Med ämnesraden ”Make dinner, not reservations” är budskapet till kunderna att hoppa restaurangbokningen och äta middag hemma istället. Att använda sig av grönsaker i rubriken förstärker budskapet på ett kreativt sätt.

fallinlove

Använd dig av sociala medier. 

Något som ofta skapar bra engagemang är tävlingar.  Varför inte skapa en tävling för dina kunder där de exempelvis ska kommentera och motivera vem av sina nära som förtjänar en gåva på kärlekens dag.  Eller en kanske tävling där kunden själv kan vinna en gåva?

Se till att tävlingen är av värde och inkludera att deltagare måste dela tävlingen på sociala medier eller prenumerera på ditt nyhetsbrev för att kunna medverka. På så sätt får ditt företag mer spridning eller fler prenumeranter.

Du kan även skapa en hashtag där dina kunder kan dela med sig av sin alla hjärtans dag i bilder.  Att använda hashtags är ett bra sätt att synliggöra ett företag på sociala medier. Du kan även enkelt, genom hashtags, spåra hur många som tweetar och delar din alla hjärtans dag-kampanj på sociala medier.

example-rayanair

Du kan även använda dig av omslagsbilden på ditt företags facebooksida. Du kan exempelvis marknadsföra din tävling eller ha en fin alla hjärtan dags-hälsning som bild.  Tänk dock på att förhålla dig till facebooks regler. Omslagsbilden får exemplevis inte vara vilseledande, missvisande eller inkräkta på någon annans upphovsrätt. Se det som en möjlighet att få dina kunder att dela din fina hälsning.

Våga tänk på andra målgrupper än kärlekspar!

Du behöver inte endast rikta dig till kärleksparen utan du kan även rikta dig till singlarna, barnfamiljen eller personer som firar med sina vänner. Det gör exempelvis Elgiganten i sin kampanj nedan.

elgiganten-allahjartansdag

Alla hjärtans dag innebär inte att du behöver sälja något. Visa kärlek och uppskattning till dina kunder genom att skicka ett unikt nyhetsbrev där du tackar dem. Du kan skicka med en rabattkod eller fri leverans om du vill vara extra generös. Studier visar att de allra flesta helst önskar gratis leverans när de handlar på webben och att ge rabatt kan ge ökad försäljning.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare tips – skriv i kommentarsfältet så hjälper vi dig. Eller vill du visa hur snyggt ditt din alla hjärtans dag-kampanj blev och vara en del av inspirationsgalleriet? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.

Har du några minuter över? Läs gärna också: 

Hitta gratis bilder och ikoner till ditt nyhetsbrev
Populära inlägg från bloggen 
Emma

Lämna en kommentar