Så skaffar du fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev

Fler prenumeranter/e-postadresser innebär fler klick, ökad försäljning, fler registreringar – ja, det blir helt enkelt mycket enklare för dig att nå dina mål. De allra flesta företag värvar idag prenumeranter via sin hemsida, men det är naturligtvis inte ett måste att ha en hemsida för att bygga en större och bättre e-postlista. I det här blogginlägget delar vi med oss konkreta tips på hur du skaffar fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev.

Så skaffar du fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev

Hur du kan få fler prenumeranter om du har en hemsida:

Formulär på din hemsida – Att använda din hemsida till att rekrytera nya prenumeranter är ett bra sätt att inleda en relation med en målgrupp som är intresserade av ditt företag. Sälj in ditt nyhetsbrev och få dina besökare nyfikna på ditt nyhetsbrev genom att ange vad de får när de skriver upp sig. Det är få som ger bort sin e-postadress om de inte vet vad de får i utbyte. Om ditt nyhetsbrev kommer att handla om blommor och skickas ut en gång i veckan – skriv det. Glöm inte att se över ditt innehåll så att du håller vad du lovat till dina läsare.

Byt adressen mot något – Genom att ge bort något som kunden har nytta av, kan du få en e-postadress. Ge bort en ljudfil, en PDF med matnyttig information eller något annat passande. Det är viktigt att gåvan lockar de läsare du vill ha! Det kan vara bra att veta att det är många som  skriver upp sig bara för att få gåvan, se därför till att dina nyhetsbrev håller bra kvalité för att du ska behålla dina läsare.

Hur du kan få fler prenumeranter du inte har en hemsida:

  • Använd befintliga kundrelationer.
  • Informera om ditt nyhetsbrev på ditt visitkort.
  • Länk till en länk till nyhetsbrevet i e-postsignaturen på dina mail.
  • Om du har en fysisk butik kan du lämna ett anmälningsformulär i kassan.

När du samlar ihop e-postadresser är det viktigt att du informerar om vad läsaren kommer att få av dig. Berätta varför du vill ha den, vad e-postadressen kommer att användas till och att du inte kommer att sälja den vidare. Ofta räcker det med att skriva hur ofta du kommer att skicka ut nyhetsbrevet och vad nyhetsbrevet kommer att handla om, t ex inspiration, tips och idéer kring ditt expertområde och erbjudanden.

Vill du ha fler tips? Läs gärna:

Enkla strategier som stärker din kundlojalitet

7 tips – skriv nyhetsbrev som blir lästa

Sara

Lämna en kommentar