Så överlever du Gmails uppdatering

Har du upptäckt Gmails nya utseende och funktionalitet? Google har gjort det enklare för dig att organisera din inkorg och ger dig fem olika alternativ för sortering. I denna artikel visar vi hur det fungerar och hur du som avsändare kan fortsätta få ditt nyhetsbrev läst.

Det är många av oss som dagligen får många mail skickade till oss och det händer ibland att vi missar viktiga mail. För att underlätta situationen så har Google gett oss möjligheten att dela upp e-post i inkorgen där de viktigaste mailen ligger i din primära flik. Fördelen är att du slipper sortera mail på egen hand och du kan när som helst välja att lägga till eller ta bort flikar. För att aktivera flikarna så behöver du klicka på inställningar som föreställer ett litet kugghjul och därefter får du klicka på ”Konfigurera inkorgen” för att kunna använda flikarna.

Tabbar

När man väljer att aktivera flikar i Gmail så får man som standard tre flikar- primär, social och kampanjer. Vill du så kan du även lägga till ytterligare två flikar- uppdateringar och forum. Vilken typ av mail som hamnar i de olika flikarna beskriver vi i bilden nedan.

gmail

För det mesta lyckas Google navigera mail till rätt i de olika flikarna men hamnar något mail fel så kan du dra och släppa meddelanden till rätt flik så hamnar mail från den avsändaren i fortsättningen rätt. Fördelen för användare som utnyttjar dessa flikar är möjligheten att skapa en individuell inkorg, dina val består helt enkelt av egna personliga preferenser. Är du sugen på att lära dig mer om hur tabbarna fungerar? Missa då inte att kika på YouTube-videon som vi presenterar nedan.

Som användare av Gmail har man stora fördelar av upplägget och sparar mycket tid men för dig som skickar nyhetsbrev är det inte lika bra eftersom kommersiella avsändare som är beroende av att deras nyhetsbrev är synliga i primära fliken riskerar att de istället blir bortglömda under kampanjfliken. Vi tipsar om fem olika sätt du som avsändare kan öka chanserna för att dina nyhetsbrev hamnar rätt hos dina kunder:

Informera dina mottagare om den nya förändringen

Berätta att de kan flytta dina brev till den primära fliken på något av följande sätt:

  • Du kan be dina mottagare dra och släppa dina nyhetsbrev till den primära fliken.
  • Istället för att dra och släppa så kan mottagaren även högerklicka på mailet och där välja vilken kategori mailet ska placeras i.
  • Mottagaren kan stjärnmarkera nyhetsbrevet. Tänk på att mottagaren i så fall behöver gå in i tabb-inställningarna för markera att man vill inkludera stjärnmärkta meddelanden i den primära kategorin. Notera att man till en början behöver gå in på önskat meddelande och stjärnmarkera det som vi gjort nedan.

prio

Förbättra ditt innehåll

Dina mottagare har valt att prenumerera på dina nyhetsbrev och så länge du fortsätter skicka relevant och värdefull information kommer de leta upp det även om det ligger under kampanjfliken. Vill du ha tips på hur man skriver ännu bättre nyhetsbrev så kan du kolla på vårt blogginlägg om 6 saker man bör tänka på när man skapar nyhetsbrev.

Numrera dina mailutskick

Genom att numrera dina nyhetsbrev med t ex ”Nyhetsbrev nr. 1”, ”Nyhetsbrev nr. 2” och ”Nyhetsbrev nr. 4” och om då ”Nyhetsbrev nr. 3” hamnat under kampanjfliken så lär det inte dröja länge innan de börjar undra vart det har tagit vägen.

Ha med tidskänsliga erbjudanden i din mail

Vill du vara säker på att din målgrupp gör din e-post en prioritet? Se till att du skickar relevanta och tidskänsliga erbjudanden till dem. På så sätt så kommer dem vilja ha dig i deras primära flik för att inte gå miste om en bra deal!

Berätta om nyhetsbrevet i sociala medier

När du skickar ut ditt nyhetsbrev så se till att berätta om det på Facebook, Twitter, LinkedIn samt andra sociala nätverk där du är aktiv. Har du med något bra erbjudande eller spännande nyheter i nyhetsbrevet så locka dem till läsning genom att berätta om det.

Om du har egna idéer så dela gärna med dig av dina tankar i vårt kommentarfält.

samira

Lämna en kommentar