Så blir du din egen copywriter för dina nyhetsbrev

Nyhetsbrev är inte som poesi eller skönlitteratur. Likt en reklamtext handlar det om att förmedla ett budskap till dina läsare. Det ställs andra krav på textens innehåll och hur pass intresseväckande texten är för att få läsaren på kroken. Nedan ger vi dig tips på hur dina nyhetsbrev kan förbättras utifrån hur en skribent som arbetar med reklam lägger upp sina texter.
pexels-photo-57690pen-idea-bulb-paper-2

Fem tips när det kommer till texten i ditt nyhetsbrev

Gör skrivarbetet i rätt ordning:  Det viktigaste arbetet med skrivandet är arbetet som sker innan. Det vill säga att du undersöker vad du ska upplysa om, samlar fakta, argument och så vidare. När du har all information bestämmer du sedan ett huvudspår och låter orden flöda.  När utkastet är skrivet kan du se över om det är något som behöver förbättras eller ändras. När du vet hur du ska framföra ditt budskap kan du uppnå önskat resultat för ditt nyhetsbrev.

Skriv kort och enkelt: Fundera över hur mycket information dina läsare har och ta med den mest nödvändiga informationen utifrån det. Om läsaren har grundkunskap kring ditt ämne behöver du inte förklara för mycket. En enkel regel att förhålla sig till är en tanke – en mening.

Tänk på vilka ord du använder:  När du skriver ditt nyhetsbrev är det bra att skriva enkelt. Du ska exempelvis undvika jättelånga meningar och ord. Istället för att skriva hyresförhandlingar för nästkommande kalenderår pågår kan du istället skriva just nu pågår förhandlingar om din hyra för 2017.  Att tilltala läsaren som ”du ” gör dessutom så att läsaren känner sig direkt tilltalad.

pexels-photo-225017
Övertyga läsaren istället för att övertala: Att skriva  “säljande” nyhetsbrev handlar om att engagera och övertyga läsaren.  Du kan inte få läsaren att ändra sin åsikt genom att övertala läsaren. Ingen människa tycker om att bli övertalad och det kan skapa en känsla av obehag.  Istället för att övertyga kan du tona ner skillnaderna mellan dig och läsarens åsikter och framhäva det som är nytt, attraktivt och presentera en lösning/konkreta fördelar som gör att kunden ska välja just dig. Berätta i klartext vad kunden får ut av att använda sig av just ditt företag.

Få läsarna att känna någonting: Som individer påverkas vi av två krafter när vi fattar beslut kring ett köp: känslor och förnuft. När är ett beslut ska fattas väger ofta känslorna tyngst.  Fundera över varför dina läsare läser ditt nyhetsbrev eller är intresserade av ditt företag, sikta mot hjärtat och påverka läsarens känslor.

Har du några minuter över? Läs gärna också: 

Svårt att hitta tid till dina nyhetsbrev?

Skriv personligt och förbättra dina resultat – vi ger dig 5 knep

Emma

Lämna en kommentar