Så skapar du en framgångsrik påskkampanj till ditt nyhetsbrev

Påsken står runt hörnet och det är dags att förbereda en smart kampanj inför högtiden. Påsken är ett perfekt tillfälle för företag att kommunicera med sina prenumeranter. Tänk på att du inte behöver sälja en produkt eller tjänst som människor vanligtvis förknippar med påsk för att kunna skapa en framgångsrik påskkampanj. I det här blogginlägget har vi samlat en mängd tips och tricks som hjälper dig att finslipa kommunikationen i påsk. Vi visar bland annat hur du kan skapa snygga illustrationer – enkelt och gratis! En påskmall till våra användare lanseras runt 10 april.

Tips på kreativa och uppskattade påskkampanjer!
Skicka med ett erbjudande eller erbjud fri frakt under påsken

Att skicka ut ett erbjudande kommer garanterat att stärka dina kundrelationer! En god idé är att skicka ut ett nyhetsbrev med ”ett påskägg” innehållande en rabattkod eller fri frakt. Studier visar att personen som handlar via webben allra mest gillar erbjudanden om fri frakt.

Anordna en tävling med ett påskägg som vinst

Anordna en tävling där vinsten är ett påskägg med dina tjänster eller produkter. Om du vill få gratis marknadsföring på köpet kan du be dina prenumeranter att lägga ut sina bästa påskbilder och tagga ditt företag. Du kan också gömma några ägg på din hemsida och be dina prenumeranter att leta rätt på alla. På kampanjen nedanför har företaget bett sina prenumeranter att gissa hur många ägg som finns i burken. Prenumeranten som gissar närmast det rätta svaret vinner tävlingen.

Tipsa om vad dina kunder kan lägga i sitt påskägg

Varför inte förklara för kunden hur din produkt eller tjänst passar bra i ett påskägg eller hur dina produkter kan hjälpa personen i fråga under påskhelgen?

Get a Newsletter tipsar
Så skapar du ett nyhetsbrev med påsktema (det är enkelt)

En sida som har ett stort utbud av fri design och layout till ditt nyhetsbrev är Canva. På Canva kan du hitta färdiga illustrationer eller layouter som du kan använda/ändra text på och placera dina egna bilder i. Det behöver inte vara svårare än så att få till ett fint nyhetsbrev i påsk!

Behöver du bilder till din påskkampanj?

Vi har i ett tidigare blogginlägg tipsat om vart du kan hitta gratis bilder och ikoner till ditt nyhetsbrev, men här nedanför hittar du tre bilder som du kan använda i ditt nyhetsbrev. Klicka här för att hitta fler påskbilder du kan använda gratis.

påskkampanj

påskkampanj

påskkampanj

 

Emma

Lämna en kommentar