4 misstag som gör din öppningsfrekvens låg

När du har lagt ner blod, svett och tårar på ditt nyhetsbrev vill du självfallet få resultat. Är din öppningsfrekvens låg eller får du inte önskat resultat? Då kan det vara dags att tänka om din strategi för dina nyhetsbrev. Ett av de största misstagen företag gör när de skriver ett nyhetsbrev är att deras syfte med nyhetsbrevet är att sälja och inte skapa relationer. Att endast prata om sig själv är sällan framgångsrikt – varken i det verkliga livet eller i nyhetsbrev. När syftet är att sälja blir ofta nyhetsbrevet långt och innehåller inget värde för läsaren. Vilket resulterar i att öppningsfrekvensen blir låg.

Du läser ett nyhetsbrev mycket snabbare än vad du skulle läsa en tidning eller bok. En studie visar att när du läser ett nyhetsbrev fokuserar du 40 % av tiden som du läser nyhetsbrevet på ämnesraderna. Det är därför bra att hålla innehållet i nyhetsbrevet kort men kraftfullt.

För att hjälpa dig  förbättra din öppningsfrekvens och resultat kommer vi nedan gå igenom 4 misstag som gör din öppningsfrekvens låg. Du får  självfallet också tips på hur du kan undvika eller rätta till misstagen.

Läs nedan 4 misstag som gör din öppningsfrekvens låg

4 saker som gör din öppningsfrekvens låg
Du skriver opersonligt

Nyckeln till ett framgångsrikt nyhetsbrev är att nyhetsbrevet är personligt och vänder sig till en person och inte en grupp.  Det finns olika sätt som kan göra att ditt nyhetsbrev blir mer personligt, till exempel kan du använda ett riktigt namn som avsändare, ta vara på texten som ligger längst upp i nyhetsbrevet och skriva en kort text som är personlig samt säljer in nyhetsbrevet. Om du vill lära dig mer om hur du kan skriva personligt kan du läsa denna artikel.

Dina ämnesrader är inte lockande 

Din ämnesrad är det första som läsaren ser när de får ditt nyhetsbrev. Att skriva bättre ämnesrader är därför ett bra sätt att få dina läsare att öppna ditt nyhetsbrev. Är dina ämnesrader intressanta eller personliga nog? Skulle du baserat på ämnesraden öppna ditt nyhetsbrev om du fick det i din inkorg ?  Om du vill lära dig hur du kan skriva bättre ämnesrader har vi tidigare skrivit om fem metoder som hjälper dig skriva bättre ämnesrader.

Ditt innehåll i nyhetsbreven ger inget värde till dina läsare

När du väljer vilket innehåll som ska vara med i ditt nyhetsbrev är det bra att tänka utifrån läsarens perspektiv.  Hur gynnas dina läsare av att du har med en viss artikel, blogginlägg? Arbeta med att länka vidare och fokusera på att skriva bra rubriker samt intresseväckande sammanfattningar som gör att personen vill läsa mer. Vi rekommenderar att ha tre till fyra olika ”ämnen” i ditt nyhetsbrevet, på så sätt blir inte nyhetsbrevet allt för långt.

Något annat som är bra att ha med är erbjudanden. På så sätt känner personen att den får något i utbyte och du ger kunden en anledning att handla.  Du kan också använda bilder som dina egna kunder har tagit för att skapa en mer autentisk känsla i nyhetsbrevet. Enligt en svensk studie kan du öka din försäljning genom att använda kunders bilder.

Din lista av e-postadresser är inte aktuell

Marknadsföringsbyrån Spoon raderade 30 % av deras prenumeranter då öppningsfrekvensen och klickfrekvensen hade minskat, fastän antalet prenumeranter hade ökat. När de tittade närmare på rapporterna såg det att 30 procent av deras prenumeranter hade inte öppnat något av deras nyhetsbrev under det senaste halvåret. Den övriga 70 procenten hade varit extremt aktiva.

Spoon skickade ut ett mail till de prenumeranter som var inaktiva och förklarade varför de skulle ta bort personen som prenumerant. De uppmuntra också till att personen skulle börja prenumerera igen, om det var så att den fortfarande ville ha nyhetsbrev. Resultatet? Spoon fick statistik som stämde överens med verkligheten och överlag en positivt respons. En av fyra prenumeranter valde också att anmäla sig igen.

Har du någon minut över? Läs gärna också:

5 tips som kommer hjälpa dig skriva bättre nyhetsbrev

5 marknadsföringskampanjer vi älskar

Emma

Lämna en kommentar