Öka din försäljning under Black Friday

Black Friday är en högtid där företag skapar kampanjer för att öka sin försäljning. Det är inte bara du som förbereder dig, utan också dina kunder: för vem vill inte handla varor eller tjänster till ett billigare pris?

Enligt ehandel.se handlade svenskarna på nätet för hela 5 miljarder kronor under Black Friday förra året.  Då majoriteten har en e-postadress är nyhetsbrev den perfekta kanalen för att nå ut med dina erbjudanden.

För att du ska få ut det mesta av Black Friday är dags att börja planera redan nu.  Vet du inte vart du ska börja, eller vill få inspiration, kan guiden nedan hjälpa dig.

I guiden får du lära dig:

 • Vad du ska tänka på innan du paketerar dina erbjudanden
 • Hur du samlar in prenumeranter i samband med Black Friday
 • Vad du ska tänka på när du utformar dina Black Friday utskick
 • Vilka typer av erbjudanden du kan skicka till dina mottagare
Vad du ska tänka på innan Black Friday

Börja planera redan i dag

Börja skapa dina nyhetsbrev du vill skicka ut i samband med Black Friday redan nu.  Om du använder Get a Newsletter har du tillgång till mallarna nedtill.

Logga in på ditt konto och gå till ”Utskick” > ”Lägg till utskick” för att använda mallarna. 

Finns det något företag du vill samarbeta med?

Fundera på om de† finns andra företag som är relevanta att samarbeta med, och där det finns en möjlighet att erbjuda något tillsammans.

Om du arbetar inom inredning kan du till exempel kontakta en mäklare. Ert erbjudande kan vara att det ingår en konsultation inför visning eller det framtida hemmet.

Skapa en förväntan

Börja kommunicera i tid, via nyhetsbrev och sociala medier, om vilka erbjudanden ni kommer att ha under Black Friday. På så sätt vet dina mottagare vilka erbjudanden som kommer och vet vart de ska handla den 23:e november.


Fånga upp besökare på er hemsida

Använd ett prenumerationsformulär på er hemsida, skicka sedan ett presentkort eller erbjudande när de signar upp sig. På så sätt kan du få fler prenumeranter att bygga starka relationer till.

För att få fler prenumeranter innan den 23:e november kan du i sociala medier, och på er hemsida, kommunicera att era prenumeranter kommer att få exklusiva erbjudanden.

Använder du Get a Newsletter och vill börja samla in kontakter? Klicka här för att se hur du enkelt lägger in ett formulär på er hemsida.

Att tänka på när du utformar dina Black Friday utskick

Skriv en attraktiv ämnesrad

Syftet med din ämnesrad är att få mottagarna intresserade av att öppna och ta del av ditt utskick: därför är det viktigt att du skriver en ämnesrad som väcker dina prenumeranters uppmärksamhet.

Generellt är en bra ämnesrad kort (under 50 tecken). Lägg det viktigaste först, då de tre första orden är de orden mottagaren läser mest noggrant.

Innan du skickar ut ditt erbjudande är det bra om du säkerställer att ämnesraden är:

 • Kort och koncis
 • Belyser ett bra erbjudande
 • Skapar nyfikenhet

Följer du ovan råd så ökar chansen att potentiella kunder öppnar dina brev och tar del av dina erbjudanden.

Vill du lära dig mer om att skriva attraktiva ämnesrader, rekommenderar vi dig att läsa blogginlägget som handlar om hur du skriver ämnesrader som ger högre öppningsfrekvens.

Skapa en känsla av FOMO  (Fear Of Missing Out)

Genom att ha ett tidsbegränsat erbjudande får du  dina potentiella kunder att ta ett köpbeslut snabbare, då de måste handla inom den begränsade tiden för att spara pengar.

Skicka ett exklusivt erbjudande till era prenumeranter

Få dina prenumeranter att känna sig speciella genom att skicka ett erbjudande som endast gäller för dem.

Exempel på typer av erbjudanden du kan skicka är:

 • Köp för X kr och få X% i rabatt
 • Köp X betala för X
 • Köp X och få X på köpet
 • Få X% rabatt på hela ditt köp
 • Handla för X kr och få en hemlig gåva på köpet
Skicka ett presentkort

För att öka möjligheterna till att dina potentiella kunder handlar av dig kan du istället för ett erbjudande skicka ett presentkort.  

Du kan också överraska dina kunder genom att skicka med ett presentkort som ett tack. På så sätt bjuder du in kunden till att komma tillbaka och handla av dig igen.

Över till dig

Genom att redan nu planera och tänka igenom ämnesrader och erbjudanden kan ditt företag göra stora vinster på Black Friday den 23:e November. Klicka här för att börja skapa dina Black Friday utskick.

Om du vet att du kommer skicka till en större lista än vanligt är det bra att uppgradera ditt konto till det antalet kontakter du vill ska ta del av dina erbjudanden, på så sätt slipper du problem när du gör dina Black Friday utskick.

Har du frågor eller andra idéer du vill dela med dig av? Lämna gärna en kommentar nedan. Jag svarar på alla kommentarer.

Emma

 1. Lars says:

  Var hittar jag dessa mallar?

  • Emma says:

   Hej Lars 🙂

   Om du går till ”Utskick” > ”Lägg till utskick” så ser du mallarna.

   // Emma

 2. Mathias says:

  Går inte att kopiera koden till prenumerationsformulär, det är en bild.

  • Emma says:

   Hej Mathias 🙂

   Tack för din kommentar. Har du gått till ”Kontakter” > ”API & formulär” > ”Visa mina formulär” och klickat in på det formuläret som du har skapat?

Lämna en kommentar