Att skriva nyhetsbrev, del 2: System och mall

Struktur

Nästa steg är att sätta upp en mall för nyhetsbrevet. Jag pratar inte om en grafisk mall, utan en struktur för innehållet. Följer dina nyhetsbrev samma struktur gång på gång kommer dina läsare med tiden att känna sig hemma i brevet och det blir lättare för dem att fokusera på innehållet.

Vilka olika delar ska nyhetsbrevet bestå av? Här nämner jag ett par exempel på delar som är vanligt, plocka de som passar dig och lägg till det du känner du vill ha med.

  • Inledning
  • Nyheter
  • Artiklar
  • Tips och trix
  • Information om någon produkt/tjänst
  • Intervju
  • Kundfråga
  • Erbjudande

Skriv upp vilken ordning det ska komma och hur mycket plats de olika delarna får ta. Tänk på att du inte bör ha med all information i nyhetsbrevet, att länka vidare till fullständiga texter fungerar ypperligt.

System och grafik

Jag rekommenderar att du använder dig av ett färdigt nyhetsbrevsystem, det finns en mängd alternativ på marknaden och en del av dem kostar inte stora summor. Du får igen det på enkelheten att skicka ut, statistiken, studshantering o.s.v. Jag ser så klart helst att du använder vårt system, getanewsletter.com, jämför oss gärna med andra innan du bestämmer dig.

När du har bestämt dig för ett system är det dags för utseendet på nyhetsbrevet. Det viktigaste är inte att ha ett häftigt utformat nyhetsbrev med vackra former och liknande. Ditt företag måste vara i fokus och nyhetsbrevet ska vara i samma stil som resten av företaget. Tänk dig nyhetsbrevet som din högra hand. Det ska locka in kunder och stärka ditt varumärke.

Självklart ska nyhetsbrevet vara snyggt utformat, ge ett gott intryck och locka till läsning men det får inte ta uppmärksamheten från innehållet.

Mitt förslag är att du pratar med någon som kan grafik och håller på med det dagligen. Antingen om du ber de som står för din hemsida eller företaget bakom nyhetsbrevssystemet.

Vi återkommer lite längre fram med mer nyttig läsning om vad som är viktigt när du ska utforma strukturen, väljer nyhetsbrevssystem och grafiken.

christian

Lämna en kommentar