Så hamnar du i mottagarens inkorg – 6 tips

Upplever du att ditt nyhetsbrev återkommande hamnar i mottagarens skräppost? Det är du troligen inte ensam om.  Det finns flera sätt att utröna om ett mejl är spam eller inte. Tyvärr är ingen av dessa metoder helt vattentäta, vilket gör att också ett önskat mejl kan markeras som spam och hamna i din mottagares skräppost.

Så hur kan du säkerställa att ditt nyhetsbrev faktiskt når dina mottagare?
För att hamna rätt är det viktigt att ditt nyhetsbrev inte samlar på sig för höga spam-poäng, då dessa kan göra att dina mejl stoppas, eller landar i mottagarens skräpkorg.

Här har vi listat 6 tips som hjälper dig att säkerställa att dina leveranser och hamna i din mottagares inkorg.

Läs nedan 6 tips på hur du undviker att ditt nyhetsbrev hamnar i mottagarens skräppost

 6 tips för att hamna i inkorgen
Använd en tydlig avsändare

Att skicka nyhetsbrev med tydlig avsändare är viktigt av flera skäl. Dels för att spamfilter som regel reagerar på vaga avsändare, men också för att vi på Get a Newsletter har en policy kring just avsändare. Det  måste helt enkelt framgå tydligt vem som skickat ett nyhetsbrev för att vi som företag skall godkänna dig som kund. Använd dig därför gärna av en e-postadress till exempel “nyhetsbrev@domän.se”  hellre än “115@domän.se”.

Det är också bra om du som avsändare finns representerad i innehållet, till exempel som en en del av en mening i brevets början, eller via företagets logotyp. Om din e-post tvärtom är missvisande, är sannolikheten stor att mottagaren reagerar på ditt utskick och markerar det som spam. Att använda hotmail, outlook, gmail som domän är ytterligare en vilseledande faktor som kan försämra dina chanser, då dessa typer av mejl ofta hamnar i skräpposten.

Skapa balans mellan text och bild

Spamfilter tittar också på relationen mellan text och bild och balansen däremellan. Om ditt nyhetsbrev enbart består av bilder kan det alltså generera i onödiga spam-poäng. Detsamma gäller för innehåll som har för lite text i förhållande till antalet bilder. Därför är det bra om du ser över helheten i ditt nyhetsbrev.

Be dina läsare lägga till dig som kontakt

Uppmana gärna dina läsare och följare att att spara din e-postadress som en kontakt i sin adressbok, eftersom dina nyhetsbrev då kan passera säkert genom deras spamfilter. Inkludera med fördel den informationen i ditt nyhetsbrev genom att till exempel skriva ”Lägg gärna till  e-postadressen X i din adressbok så att du inte missar något nyhetsbrev”.

Undvik versaler och specialtecken

Kanske har du också hittat mejl i skräpposten som kryllar av versaler, special- och utropstecken?
Den här typen av försök att fånga mottagarens uppmärksamhet är precis en sådan sak som spamfilter reagerar negativt på.  Var därför sparsam med till exempel versaler och utropstecken, eftersom det ofta ger ett skrikigt och plottrigt intryck och kan generera i extra spam-poäng. Särskilt när det kommer till ämnesrad, rubrik och brödtext. Detsamma gäller för överanvändning av apostrofer och frågetecken, som också gärna fastnar i spamfiltret.

Dölj dina länkar 

Att “baka in” URL-länkar är ytterligare ett effektivt sätt att kringgå spamfiltret. Istället för att skriva ut hela URL-adressen, döljer du då dina https-länkar bakom ett ord eller en mening, till exempel “klicka här”, eller inkluderar dem i en knapp.  Det förbättrar chanserna för ditt mejl och gör samtidigt ditt nyhetsbrev mer luftigt och lättläst.

Lägg till DKIM, SPF record och Sender ID

Spammejl  utger sig som regel för att komma från en känd domän, till exempel hotmail eller gmail, för att sedan skickas från helt andra mejlservrar. Samma sak uppstår när du skickar mejl via en e-posttjänst, oss eller någon annan, då dina vanliga mejlservrar inte längre används.

När du skickar nyhetsbrev är det därför bra att lägga till information om att din e-postadress använder andra mejlservrar också, till exempel vår. Använder du dig av vår tjänst?
Kika gärna på de inställningar du kan göra här.

Spam-testa ditt nyhetsbrev

Mail-tester kan du med fördel spam-testa ditt mejl och få en förhandstitt på hur ditt nyhetsbrev mottas av de olika mejlservrar som du skickar till.  Läs gärna mer om tjänsten och hur den fungerar här.

 

Det här blogginlägget uppdaterades senast den 2019-01-31

Vill du lära dig mer?

5 tips på hur du vinner nya kunder via nyhetsbrev

5 marknadsföringskampanjer vi älskar

Emma

Lämna en kommentar