Så kan ditt nyhetsbrev hamna i den primära fliken hos Gmail

Några av våra användare har hört av sig till oss och frågat hur de kan påverka så att nyhetsbrevet hamnar i den primära fliken hos Gmail. Då det finns ett intresse kring ämnet kommer du nedan få reda på vad du kan göra för att ditt nyhetsbrev ska hamna i den primära fliken hos Gmail. 

Ofta innehåller mail som hamnar i kampanj fliken marknadsföring eller något slag av erbjudanden. Studier har dock påvisat att kategoriseringen har haft en låg påverkan. Kategoriseringen har till och med i vissa fall bidragit till att öka leveransen och öppningsfrekvensen. 93 procent av de mail som innehöll marknadsförings hamnade i kampanj fliken istället för skräppost. Kategoriseringen har även minskat att avsändaren blir kategoriserad som spam. 

Du som avsändare eller vi som nyhetsbrev tjänst kan tyvärr inte påverka vart ditt nyhetsbrev hamnar. Det finns ingen magisk inställning som kan överlista Gmails kategorisering. Den enda som verkligen kan påverka vart mailet hamnar är i slutändan mottagaren själv.  Även om det inte finns något rent tekniskt du eller vi kan göra, finns det några alternativ för att öka chansen att ditt nyhetsbrev hamnar i den primära fliken.

bild på den primära fliken google

Så får du ditt nyhetsbrev att hamna i den primära fliken

Hur Gmail sorterar de mail som kommer in i inkorgen baseras på en komplext och förändrad algoritm. Algoritmen utgår från personens engagemang, innehåll och vem som är avsändare. Mail som skickas från e-postprogram har en större sannolikhet att hamna under fliken kampanjer, oavsett vilken nyhetsbrev tjänst du använder. Det du kan göra för att hamna i den primära fliken är att engagera och påverka dina prenumeranter att göra nedan:

Få personen att flytta ditt nyhetsbrev till den primära fliken

Dina prenumeranter som använder Gmail kan berätta för Gmail vart ditt nyhetsbrev ska hamna. Om dina prenumeranter flyttar ditt nyhetsbrev till den primära fliken får de en förfrågan om de vill att alla mail som skickas från dig ska hamna där. Om då dina prenumeranter svara ”ja” kommer dina nyhetsbrev i framtiden hamna i den primära fliken. Om du har prenumeranter som frågar dig hur de ska få ditt nyhetsbrev i den primära fliken kan du alltid dela med dig av denna hjälpartikel.

Be personen att lägga till dig som en kontakt

Om dina prenumeranter lägger till dig som en kontakt kommer ditt nyhetsbrev med säkerhet hamna i den primära fliken. Detta gäller överlag när det kommer till att nyhetsbrevet inte ska hamna som skräppost. Uppmana dina prenumeranter att lägga till din avsändaradress som en kontakt i bekräftelsemailet, välkomstmailet eller som en notis i ditt nyhetsbrev.  Om dina prenumeranter inte vet hur de kan lägga till dig som kontakt kan du dela med dig av denna hjälpartikel. 

Sammanfattning

Att använda kategorierna är valfritt och därför påverkas inte alla som använder sig av Gmail. Många har även tagit bort kategorierna. Om du har ett bra innehåll kommer dina prenumeranter vilja läsa nyhetsbrevet. Oavsett om nyhetsbrevet hamnar i den primära fliken eller kampanj fliken. Kategoriseringen kommer inte att stoppa dina prenumeranter från att läsa ditt nyhetsbrev, utan endast låta dem få det mer organiserat. Vad det i slutändan handlar om är att det finns kvalité i nyhetsbrevet som du skickar till dina prenumeranter. Vad hade du själv fått ut av ditt nyhetsbrev?

Om du vill kan du testa hur ditt nyhetsbrev hanteras av Gmail  kan du göra det via detta verktyg som företaget Litmus har skapat. 

Läs gärna också

Vad är en bra öppningsfrekvens för nyhetsbrev?

Så blir du din egen copywriter för dina nyhetsbrev

Emma

Lämna en kommentar