Det enklaste sättet att få grymma bilder till ditt nyhetsbrev – gratis

Då vi alltid strävar efter att vara det enklaste verktyget för nyhetsbrev, utan koder och krångel, värmer det lite extra i hjärtat när vi hittar andra enkla och lättanvända tjänster – däribland Canva.

Canva kan bli ditt hemliga vapen till att skapa grymma och proffsiga bilder, som tillsammans med våra mallar gör dina nyhetsbrev till ett mästerverk.  Du kan registrera dig ett konto hos dem gratis och få tillgång till de flesta mallarna som de har. 

På bara några minuter  kan du skapa grymma bilder, utan att behöva lägga någon tid på design. Du kan sedan smidigt använda dina mästerverk i fina nyhetsbrev. Nedan får du lära dig hur, steg -för-steg. 

Hur du kan skapa grymma bilder – 3 enkla steg

Steg 1 – Skapa

För att skapa grymma bilder behöver du ha ett konto på Canva. Det är både enkelt och kostnadsfritt. Om du redan har ett konto kan du börja med att logga in. 

Väl inne i Canva, väljer du vilken typ av design du vill skapa, med en uppsjö av designade mallar att välja från. När du har valt design kan du börja med att ändra färg och text. Du kan även ladda upp egna bilder, välja bilder från Canvas bildbibliotek eller använda dig av deras fina illustrationer. 

Steg 2 – Ladda ner

När du känner dig klar med din bild,  klickar du på den vita knappen “Ladda ned” och väljer PNG som filtyp.

Steg 3 – Ladda upp

Logga in som vanligt på Get a Newsletter och gå till det utkast du vill ha bilden i. 

Om du inte redan har ett bildblock där bilden skall vara, börja med at dra in ett bildblock. När du har ett bildblock, klickar du på bilden och knappen “Bläddra”. Välj sedan att ladda upp en ny bild och hämta bilden från din dator. När bilden är uppladdad, klicka på bilden för att lägga till den i nyhetsbrevet.

Nu ser du mästerverket i ditt nyhetsbrev. Enkelt, snyggt och proffsigt. 

Din tid är värdefull – lägg därför inte ner onödig tid på saker som borde vara enkla.

När du använder både Canva och Get a Newsletter tillsammans får du en perfekt match. Du kan enkelt skapa dina grymma bilder, för att sedan enkelt skicka ut ditt grymma nyhetsbrev. Bilden tar mindre än 10 minuter att skapa, nyhetsbrevet likaså – enklare kan det inte bli.

Om du inte har ett konto kan du registrera dig gratis, utan några krav och fri tillgång till tjänsten.

Emma

 1. Peter Hennix says:

  Utmärkt exratjänst. Jag förstår hur jag kan ägga in en illustration från Canva. Men om jag vill använda en av Canvas mallar till ett av mina nyhetsbrev, hur får jag inden bland GANs mallar? Måste jag först göra hela nyhetsbrev klart inloggad hos Canva?

  • Emma says:

   Hej Peter 🙂

   Tack för din kommentar.

   Skicka ett mejl till support@getanewsletter.com med exempel på en mall som du skulle vilja använda. Så kan vi titta på hur det skulle kunna bli en mall i vårt system.

   // Emma

 2. Tack för tipset, men det är inte kostnadsfritt. Dock kommer jag nog testa i alla fall. // Marie

  • Emma says:

   Hej Marie 🙂

   Tack för din kommentar.

   Jag använder en verision av Canva som är gratis. Du kan sedan uppgradera och få tillgång till mer funktioner, men jag tycker att du klarar dig långt på gratis versionen.

   // Emma

 3. Hillevi says:

  Hej! Finns det planer på att kunna bildredigera i GAN? Jag hade blivit glad om det exempelvis gick att beskära bilder i ert verktyg.

  • Emma says:

   Hej Hillevi 🙂

   Tack för din kommentar.

   Jag håller med dig att kunna beskära bilder direkt i verktyget skulle vara väldigt bra. Vi har själva varit och nosa på det.

   Jag ska föra vidare din önskan till min kollega, som ansvarar för utveckligen av verktyget.

   // Emma

 4. Hej!
  Toppen bra nyhetsbrev på svenska.(!) När kommer ”Get a newsletter” att vara tillgängligt på svenska? För en som är dyslektiker är det ganska tungrott med engelsk terminologi.

  • Emma says:

   Hej Suzanne 🙂

   Tack för din kommentar.

   Vad roligt att du tycker om vårt nyhetsbrev.

   Verktyget finns tillgängligt på svenska. Om du går till ”My account” > ”Tool settings” så kan du ändra texten i verktyget till svenska.

   // Emma

Lämna en kommentar