NyföretagarCentrum ökade deltagandet med 150 procent

Markus, verksamhetsledare och rådgivare för NyföretagarCentrum Växjö, Alvesta & Uppvidinge

Som verksamhetsledare och rådgivare för NyföretagarCentrum Växjö, Alvesta & Uppvidinge hjälper Markus människor, som vill starta företag, med marknadsföring och bokföring. Markus har sedan 2007 drivit tre egna företag, men har även arbetat som finansieringsrådgivare på Almi och affärsutvecklare på Krinova Incubator & Science Park.

När han i September 2018 blev verksamhetsledare för NyföretagarCentrum i Växjö, Alvesta och Uppvidinge, ville han stärka relationen med NyföretagarCentrums samarbetspartners och kunder . Det uppenbara valet för att göra det var via nyhetsbrev, då det i tidigare fall hade varit ett vinnande koncept.  

Då Markus hade använt Get a Newsletter förut fanns det inga frågetecken kring vilken leverantör han ville använda. 

“Det var en självklarhet att använda Get a Newsletter, då jag hade använt det innan. Verktyget är enkelt att använda för att skapa snygga nyhetsbrev. Du skapar bara en lista och en mall, sedan är du igång.”

Mer personligt och mindre tidskrävande

NyföretagarCentrums vision är att öka nyföretagandet, via att erbjuda kostnadsfri rådgivning från en företagare till en annan. I skrivande stund stöds verksamheten av mer än 2 300 företag, organisationer och myndigheter, som alla stöder idén om att Sverige behöver fler livskraftiga företag.

Då verksamheten finansieras främst av näringslivet, myndigheter och organisationer, är det viktigt att skapa bra relationer och upprätthålla en kontinuerlig kommunikation, likaså till de kunder som får rådgivning. 

Genom att använda Get a Newsletter kan Markus importera samarbetspartners och kunder. Genom att sedan välja en mall, lägga till bilder och text, välja vilka listor som ska få utskicket, kan Markus på ett enkelt sätt skicka ut inbjudningar, undersökningar eller nyhetsbrev. Vilket hjälper honom att stärka relationerna och upprätthålla en kontinuerlig kommunikation. Via statistiken kan han sedan följa vilka som har öppnat och klickat på länkarna. 

“Om du jämför ett nyhetsbrev med en blogg känns ett nyhetsbrev mer personligt, då det kommer direkt i inkorgen. Det är inte heller lika tidskrävande,  du behöver inte heller hålla dig till ett ämne. På så sätt du kan få med mer information på samma gång. Personen behöver inte heller söka efter inlägget för att ta del av informationen.”

150 procent fler deltagare på deras event

Att skicka nyhetsbrev har blivit betydelsefullt för verksamheten – sedan de har skickat nyhetsbrev har närvaron vid deras event ökat med cirka 150 procent. Antalet besökare och återbesök har också ökat, vilket Markus anser nyhetsbrev är en bidragande faktor till. 

Kortsiktigt fokuserar Markus på att fortsätta öka antalet prenumeranter. Han frågar till exempel alla som kommer in för en rådgivning om de vill ta emot nyhetsbrev från honom. Han arbetar också för att öka öppningsfrekvensen. Till exempel analyserar han statistiken, föreställer sig på en specifik person som han skriver till, så att innehållet är relevant för mottagaren.  

Långsiktigt är Markus mål med sina nyhetsbrev att skapa långvariga relationer. Han delar med sig av information som hjälper personerna att lyckas med deras företagande. “ Lyckas dem så lyckas jag”, säger Markus.

Markus rekommenderar både kunder och partners att använda Get a Newsletter – “Det kan vara en liten tröskel i början, när du ska lära dig alla funktioner, men det värt det.”, säger Markus. 

Vill du också öka deltagandet eller stärka relationer?

Gör som Markus, registrera ett konto hos Get a Newsletter. Inga dolda avgifter. Uppgradera när du känner dig redo. Avsluta när du vill. 

Du kan, utan någon kostnad, skicka 500 mail per månad till 100 kontakter- klicka här för att registrera ett konto.

Om du skulle ha några funderingar kring funktioner eller något annat, tveka inte på att kontakt vår support. Hos oss har du alltid fri tillgång till support, vardagar mellan 8-17.

Emma

Lämna en kommentar