Nu är det dags att ta dina rubriker på allvar

Sedan lanseringen av iPhone 6 så har det publicerats många artiklar kring hur du bör anpassa dig till dagens teknologi och mobiltelefoner i din kommunikation. I denna artikel ska vi reda ut hur du kan få ut mer av dina nyhetsbrev genom att utnyttja ett outforskat fält, nämligen din underrubrik.

”Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.” Känner du igen denna text? Den pryder många sidhuvud i nyhetsbrev och trots att den fyller en väldigt viktig funktion så händer det att den tar väldigt mycket plats i mailklienten i din mobiltelefon. Där presenteras texten som visas i sidhuvudet som underrubrik till ditt ämne.

Det är viktigt att du tar vara på tillfället genom att fylla i med text till en pågående kampanj alt. information om ditt nästa seminarium. Nedan presenterar vi två exempel på företag, det ena (Kicks) har tagit vara på tillfället och skrivit in en säljande underrubrik medan det andra företaget (Apotea.se) väljer att använda texten ”Läs nyhetsbrevet i din webbläsare” följ av säljande rubrik. Vi rekommenderar att man istället placerar länken för att visa i webbläsare på en annan plats i nyhetsbrevet.

 

Underrubriker vs

Erbjudande vs. ”Visa i webbläsare” 
 

Så går du tillväga för att skapa en underrubrik

I det här fallet har vi valt att spara texten visa i webbläsare, istället vill vi skapa en underrubrik som är dold i nyhetsbrevet och synlig när läsaren får nyhetsbrevet i sin mailklient. Börja först med att öppna upp ett utskick i vår blockeditor, dra och släpp ett textblock i utskicket, notera att textblocket ska placeras ovanför texten ”visa i webbläsare”.

Dra och släpp en textkolumn i sidhuvudet.

Notera att bilden är tagen från vårt gamla verktyg.

 

Fyll i med valfri text, markera sedan din text och färglägg texten i samma färg som din bakgrund. I vårt fall så innebär det ljusgrå text.

Fyl i med text

Notera att bilden är tagen från vårt gamla verktyg.

Notera att efter att du ändra färg på texten så kommer det se ut som att texten ovanför den obligatoriska ”visa i webbläsare” länken har försvunnit, men det har den alltså inte gjort. Du kan markera utrymmet och på så sätt se att texten är där du har placerat den. Det kan du även se i förhandsgranskningen. På bilden nedan kan du se resultatet, en dold text i nyhetsbrevet som förvandlas till en underrubrik i mailklienten. Ett bra och effektivt sätt att nå ut med ett budskap eller kampanj med hjälp av ett nyhetsbrev.

exempel på underrubrik

 

samira

Lämna en kommentar