Vanligaste frågorna och svar under mässan Eget Företag

Mellan 9 och 11 november var jag (Emma) och Mattias på mässan Eget Företag. Under dessa tre dagar träffade vi massa härliga personer och vi vill säga tack till alla er som kom förbi och pratade med oss i vår monter.

Bild på monter under mässan Eget Företag

Martin hade också under dessa dagar 4 seminarium som handlade om hur du skapar lönsamhet i ditt företag. Så vi vill även säga tacka er som deltog i ett av Martins seminarium.

Bild på Mattias som håller i ett seminarium under mässan Eget Företag

Om du inte hade möjlighet att besöka mässan Eget Företag så tänkte vi i detta inlägg besvara de vanligaste frågorna vi fick under mässan Eget Företag. Detta då det kanske finns fler som funderar på samma saker.

Vanligaste frågorna vi fick under mässan Eget Företag
Hur mycket kostar tjänsten?

Du kan skicka nyhetsbrev gratis om du skickar ut till mindre än 100 e-postadresser. Sedan när din lista med e-postadresser växer så är det antalet e-postadress som avgör vad kostnaden blir. Om du har mer än 100 kontakter kan du räkna ut vad ett abonnemang skulle kosta här.

Du betalar antingen månadsvis eller årsvis. Det är ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du betalar för den period som du själv vill ha.

Varför kan jag inte skicka nyhetsbrev via min vanliga e-post?

Varken din e-postklient eller din internetuppkoppling är optimerat för att skicka e-post till många mottagare på en gång. Du kan också när du skickar stora mängder e-post på en gång bli uppfattad som spammare (dvs. en person som skickar oönskad e-post) och bli blockerad av din internetleverantör så att du inte får skicka någon e-post alls. Du fastnar alltså i ett slags spamfilter hos din internetleverantör.

En annan aspekt är att det är tidskrävande att hantera din mottagarlista manuellt, i exempelvis Outlook. Du måste alltid ta bort adresser som är felaktiga för att inte hamna i spamfiltret och/eller få inboxen överfull med felmeddelanden. Du måste ta bort de som säger till att de inte vill ha dina utskick längre. Du måste lägga in nya adresser. Ja, listan blir ganska lång och jobbig.

Hur designar jag ett snyggt nyhetsbrev?

När du får ett nyhetsbrev fokuserar du 40 procent av tiden du läser nyhetsbrevet på rubrikerna. Därför borde din nyhetsbrev design göra det enkelt för dina prenumeranter att läsa ditt nyhetsbrev. Håll designen enkel och fokusera på att skriva bra rubriker och intresseväckande sammanfattningar, som sedan länkar vidare läsaren för mer information.

Om du vill ha fler tips kring design kan du klicka här.

Kan man köpa e-postadresser utav er?

Vi är emot av att använda sig av köpta listor och därför kan du inte heller köpa e-postadresser utav oss. Detta då det inte finns någon fördel att skicka till e-postadresser som inte vill ha nyhetsbrev.

En av de största anledningarna till att du inte ska skicka till köpta e-postadresser är på grund av att bland annat har Hotmail väldigt gamla e-postadresser, och skapar en del nya, och använder dessa som fällor för de som använder ouppdaterade e-postlistor. E-postadresserna används inte utan läggs endast ut på vissa webbsidor i hopp om att robotar ska fånga upp dem.

Om du sedan skickar till någon av e-postadresserna som används som spam-traps / fällor vet Hotmail om att du antingen har en väldigt gammal e-postlista eller också har köpt e-postadresser från någon som har scannat av Internet. Resultatet kan bli att du blir svartlistad hos Hotmail och dina kommande utskick hamnar direkt i skräppostmappen eller slängs innan de ens kommer så långt.

Du får däremot skicka nyhetsbrev till mottagare som har en relation till dig eller ditt företag, under förutsättningarna att de inte aktivt tackat nej till reklam och att reklamen gäller produkter eller tjänster som är snarlika dem mottagaren tidigare köpt.

Varför klassas mitt nyhetsbrev som spam

Stora mängder mail skickas kors och tvärs över Internet och en stor andel av dessa är spam. Det finns ett flertal olika metoder för hur en mottagande server avgör om ett mail är spam eller inte. Tyvärr är inga av dessa metoder perfekta och det händer att ett önskat nyhetsbrev trots detta markeras som spam, men det finns saker som du kan göra för att minska att mottagande server blir misstänksam mot ditt nyhetsbrev. Klicka här för att läsa mer om vad du kan göra.

Besökte du mässan Eget Företag eller fick du inte ovan svar på din fråga? Kommentera gärna nedan dina intryck av mässan eller din fråga som du inte fick svar på så svarar vi på den i kommentarsfältet.

gan

Lämna en kommentar