5 marknadsföringskampanjer vi älskar

Vare sig du är veteran eller nybörjare kan det vara svårt att hitta inspiration till ditt nästa nyhetsbrev. För att hjälpa dig en bit på traven har vi tagit fram exempel på e-postkampanjer vi älskar! Vi kommer att beskriva vad de gör bra och du kan enkelt inspireras av deras strategier till dina egna marknadsföringskampanjer. Ett bonustips är att du tittar i din egen inkorg – vilka kampanjer fångar ditt intresse?

Låt oss titta på alla exempel!

5 marknadsföringskampanjer vi älskar
Uber 

Ubers ”less is more” tillvägagångssätt gör deras nyhetsbrev till ett bra exempel. Med små medel skapar de enkla nyhetsbrev med starka budskap och tydliga call-to-action knappar för de som känner sig manade att ta nästa steg eller vill få mer information. Uber har också applicerat sin grafiska profil i sitt nyhetsbrev, vilket stärker igenkänningsfaktorn hos deras prenumeranter.

Dropbox 

Det är svårt att behålla alla kunder. Exemplet från Dropbox är ett bra exempel på hur du kan göra om du vill återuppta relationen med en kund. Genom att använda illustrationer vädjar Dropbox kunden att komma tilllbaka – på ett mycket lättsamt sätt. Mailet är kort och avslutas med ”We hope you come back to Dropbox”, vilket ger känslan av att nästa steg ligger hos kunden. Ett bonustips är att skicka med ett erbjudande för att stärka incitamentet för kunden.

marknadsföringskampanjer via e-post- dropbox

Bonobos

Nyhetsbrevet från Bonobos har briljanta call to action-knappar! Att klicka på en siffra/bild med rätt storlek är inte alls lika omständigt som att klicka sig in på hemsidan och därefter klicka sig fram till rätt storlek. Den här metoden får till och med den lataste att engagera sig!

exempel på marknadsföringskampanjer via e-post- bonobos

Paperless Post

I ett tidigare blogginlägg har vi nämnt att högtider och temadagar är bra tillfällen att tänka utanför boxen och rikta sig till en annan målgrupp än högtiden/temadagen normalt avser. En kampanj på alla hjärtans dag kan exempelvis rikta sig till singlar istället för par osv. Paperless Post illustrerar det här bra i sin e-postkampanj när de uppmanar sina prenumeranter att tänka på alla mammor och inte bara sin egen mamma under mors dag.

exempel marknadsföringskampanjer via e-post från paperless

Buzzfeed

Det händer att prenumeranter inte läser in bilderna i e-postklienten och därför inte ser de bilder som skickas med i ett nyhetsbrev. Buzzfeed har löst det här på ett bra sätt genom att skriva en alternativ text som syns när inte själva bilden syns. Använd den alternativa texten till att skriva något roligt, likt Buzzfeed, eller uppmana läsaren att läsa in bilderna i nyhetsbrevet.

Med bild

använd allt texten vid marknadsföringskampanjer via e-post - exempel från bussfeed

 

Har du något exempel på bra marknadsföringskampanjer via e-post? Kommentera nedanför så att fler kan ta del av dem och inspireras!

Vill du ha fler tips?

Få nycklarna du behöver för att skicka nyhetsbrev som ger resultat

Exempel på bra nyhetsbrev – och så bygger du dem själv

Emma

Lämna en kommentar