5 marknadsföringskampanjer som engagerar

Vilken typ av marknadsföringskampanjer brukar fånga ditt intresse?
För att ge dig lite uppslag och inspiration har vi vaskat fram några favorit-exempel på e-postkampanjer och strategier som verkligen fungerar och engagerar.
Läs mer här om vad det är som gör dem så bra.

5 marknadsföringskampanjer som engagerar
Uber – Less is more

Här skapar Uber med mycket små medel, ett tydligt innehåll som inbjuder till handling. Med hjälp av call-to-action-knappar guidas man som läsare enkelt vidare, till nästa steg och mer information. Genom att infoga sin grafiska profil i nyhetsbrevet skapar de också igenkänning och stärker sitt varumärke, vilket gör deras nyhetsbrev till ett utmärkt exempel.

Dropbox – Humor bygger broar

Visst kan det vara svårt att behålla kunder.
Det här exemplet från Dropbox visar på hur man med lite humor och illustrationer faktiskt kan återuppta relationen med en kund. Även Dropbox håller sitt budskap kort, genom att på ett lättsamt sätt be kunden att komma tillbaka. Med den sista raden ”We hope you come back to Dropbox”, knyter de sedan ihop både budskapet och säcken.
Ett bonustips här kan vara att skicka med ett erbjudande och därmed ge kunden ytterligare en morot.

marknadsföringskampanjer via e-post- dropbox

Bonobos – Genomtänkt enkelhet

Enklare och mer genomtänkta call to action-knappar än de som återfinns i Bonobos nyhetsbrev får man leta efter. Här skippar man alla omvägar och eventuella hinder genom att leda kunden direkt till rätt storlek – och därifrån vidare till ett snabbt köp. 

exempel på marknadsföringskampanjer via e-post- bonobos

Paperless Post –  Att tänka utanför lådan

Vi har i ett tidigare blogginlägg nämnt att högtider och temadagar är ypperliga tillfällen att tänka utanför boxen, då man kan rikta sig till andra målgrupper än högtiden/temadagen normalt avser.
En kampanj på alla hjärtans dag kan då exempelvis rikta sig till singlar istället för par. Det här är något som Paperless Post tar fasta på i sin e-postkampanj, när de under mors dag uppmanar sina prenumeranter att tänka på
alla mammor – inte bara sin egen.

exempel marknadsföringskampanjer via e-post från paperless

 Buzzfeed – Steget före

Det händer att dina prenumeranters e-postklienter har svårigheter att läsa in bilder, vilket i sämsta fall kan resultera i att bilderna i ditt nyhetsbrev inte syns. Medieföretaget Buzzfeed löser smidigt det dilemmat genom att skriva en alternativ text, som syns när själva bilden inte gör det. Att använda den alternativa texten till något roligt, i likhet med Buzzfeed, är riktigt smart, eftersom det löser ett problem och inbjuder till skratt.

Med bild

använd allt texten vid marknadsföringskampanjer via e-post - exempel från bussfeed

 

Har du något exempel på bra marknadsföringskampanjer via e-post? Kommentera nedanför så att fler kan ta del av dem och inspireras!

Vill du ha fler tips?

Få nycklarna du behöver för att skicka nyhetsbrev som ger resultat

Exempel på bra nyhetsbrev – och så bygger du dem själv

Emma

Lämna en kommentar