8 tips på hur du skickar effektiva julerbjudanden

December är inte helt oväntat den månad som brukar generera störst försäljning. Julveckan i sig, inbringar en merförsäljning på dryga 16 miljarder kronor- vilket innebär att personer är mer lyhörda än någonsin när det kommer till julerbjudanden via nyhetsbrev.

Här får du 8 enkla tips som hjälper dig att öka din försäljning i jul .

8-tips-för-bra-julerbjudanden
1. Skapa oemotståndliga julerbjudanden.

Få människor tackar nej till ett riktigt bra erbjudande. Särskilt i juletid. Med en attraktiv produkt eller tjänst i ditt nyhetsbrev fångar du snabbt mottagarens intresse. Här kan du jobba med utvalda och säsongsbetonade varor, paketpriser eller kampanjer, gärna med en kort, säljande produktinformation till. Ett väl beprövat knep är också att tidsbegränsa ditt erbjudande, då det inger en exklusiv känsla och hjälper din kund att fatta ett snabbt köpbeslut. Du kan även lägga till ett mervärde i form av en voucher eller ett presentkort. Det är uppskattat och knyter din kund till fortsatt samarbete.

2. Fånga upp potentiella kunder på din hemsida.

Kanske finns det redan nu företag som du funderat på att kontakta, liksom gamla kunder som du önskar återkoppla till. Samla kunder via ett prenumerationsformulär på din hemsida. Det är enkelt att göra och kan med fördel kommuniceras via sociala medier.

Här kan du också jobba med attribut i verktyget som gör brevet mer personligt anpassat. Läs mer om attribut här.

3. Väck kundens behov med dina bilder.

En bild säger mer än tusen ord, eller hur? Här behöver du på kort tid förmedla en känsla och väcka ett behov med ett inspirerande bildval. Här spelar förstås också färgval och komposition in. Läs gärna vårt tidigare blogginlägg kring färgval.

Ett bra hjälpmedel för att få till en känsla är Canva. Canva gör det enkelt för dig att lägga in bilder, ikoner och text i en snygg designad mall. Du kan sedan spara ner bilden och ladda upp den som en del av ditt nyhetsbrev.

Viktigast av allt med ditt bildval, är att det skall representera dig och din produkt.

4. Formulera dig tydligt.

Här har du ett gyllene tillfälle att inspirera gamla såväl som nya kunder. Bryt ned ditt budskap och gör det kärnfullt. Välj din rubrik med omsorg. Var inte rädd för att använda humor och sätta en personlig prägel. När det kommer till själva brödtexten är kvalitet att föredra framför kvantitet. Undvik långa meningar. Jobba aktivt med synonymer för en omväxlande och levande text. Tänk också på att korrekturläsa texten noga innan du gör ditt utskick, för att undvika språkfällor och slarvfel.

5. Tydliggör betalningsmetoder.

Fundera kring ditt företags betalsätt och eventuella leveranstider. Erbjuder ni möjligheten till delbetalning; handla nu – betala senare? Hur ser det ut med returrätten och när behöver kunderna senast lägga sin beställning för att få hem varorna innan julafton? Genom att förekomma på dessa punkter och informera i god tid, undanröjer du eventuella frågetecken och underlättar för din kund. Bra är också att informera om betalningsmetoder och lägga till tjänster som förenklar köp, till exempel swish.

6. Informera om öppettider.

I detaljhandeln existerar knappt fenomenet röda dagar, men hur ser det ut i din bransch?
Om du arbetar inom servicesektorn kan det vara en god idé att delge dina kunder förändrade öppettider över jul och nyår. Det ger både dig och dina kunder möjlighet att planera er tid och njuta av ledigheten.

7. Sprid lite kärlek.

Underskatta aldrig omtankens helande kraft. Oavsett om du primärt har för avsikt att sälja något eller inte, är en julhälsning ett ypperligt tillfälle att tacka dina kunder för ett magiskt försäljningsår och samtidigt bjuda in till en fortsättning. Familjärt, uppskattat och enkelt.

8. Skicka ditt nyhetsbrev som julkalender

Varför inte ge dina kunder ett unikt erbjudande varje dag, ända fram till jul? Skapa en julkalender och automatisera dina utskick under ”utskick” > ”automatiska utskick”. Du redigerar varje “lucka” till din kalender precis som vanligt under ”utskick >”lägg till utskick. Du kan läsa mer om automatiska utskick här.

3 tips för att förbereda dina julutskick.

Tips 1: Nyckeln till ett lyckat utskick – ha framförhållning

För att ditt nyhetsbrev skall få bästa möjliga genomslag är det en god idé att redan nu börja skissa på rubrik, innehåll och eventuella julerbjudanden.

Logga in på ditt konto och gå till ”utskick” >”lägg till utskick” för att ta del av de designande julmallarna.

Tips 2: Större lista än vanligt?

Om ditt utskick skall gå till fler kontakter än normalt rekommenderar vi dig att uppgradera ditt konto, så att alla dina kunder kan ta del av dina erbjudanden.

Tips 3: Se till att dina julerbjudanden hamnar i inkorgen

För att minska risken att mottagande servrar reagerar på ditt utskick kan du lägga in information om att du använder våra mailservrar. Då kan mottagande server kontrollera att det verkligen är avsändaren som har skickat mailet. Det gör du genom att lägga till DKIM, SPF Record och Sender ID på domänen som du skickar mailet från.

Läs mer om DKIM, SPF Record  och Sender ID  här.

Har du några funderingar eller egna ovärderliga tips att dela med dig av? Lämna gärna en kommentar nedan. Vi svarar på alla kommentarer.

Emma

Lämna en kommentar