Hur får jag mina prenumeranter att öppna och läsa mitt nyhetsbrev?

Det finns några punkter att tänka på när man utformar ett nyhetsbrev för att så många som möjligt ska öppna dina brev, det är dock generella punkter vilket innebär att allt troligtvis inte passar alla. När nyhetsbrevet landar i dina kunders inkorg syns två saker, ämnesraden, avsändaren och en liten text nedanför ämnesraden, det kan vara värt att tänka lite extra på hur du uttrycker dig där.

För att locka dina prenumeranter att öppna ditt nyhetsbrev

Ämnesrad

Använd dig av ämnesraden på ett smart och effektivt sätt så att läsaren blir nyfiken. 

Avsändare

Spelar det någon roll vilken avsändare du har? Avsändaren och ämnesraden är avgörande för hur hög din öppningsfrekvens blir. Blir det någon skillnad om för dig om avsändaren är Stina eller Blomsterlandet AB? I vårt verktyg är det möjligt att ändra avsändaren inför varje brev du skickar ut. 

Sälj in ditt nyhetsbrev ytterligare

Utnyttja utrymmet ovanför loggan där det står ”Problem att visa det? Visa det i webbläsaren” och skriva någon kort text om nyhetsbrevet. Det är nämligen den lilla texten som syns under ämnesraden i inkorgen. Du kan där sälja in nyhetsbrevet ytterligare för att väcka nyfikenhet.

För att locka till  läsning

Skriv personligt

Personligt skriva brev är mer omtyckta än massproducerade brev från det stora företaget.Undvik att skriva formellt. Sträva istället efter att skriva lättlästa nyhetsbrev. Skriv som att du skriver till en kund och inte en kundgrupp. 

Lägg tid på dina rubriker

Nyhetsbrev läses betydlig fortare än en bok eller tidning. En undersökning visar att 40% av alla som läser nyhetsbrev lägger sin lästid på att läsa rubrikerna. Det är därför bra om du håller ditt innehåll kort, men kärnfullt. Detsamma gäller för dina rubriker. Om du vill ha med mycket information är det bättre att skriva en kort sammanfattning i ditt nyhetsbrev och sedan länka vidare till en webbplats. Om du inte har någon webbplats är det enkelt att skapa en PFD och göra den tillgänglig för nedladdning i ditt nyhetsbrev.

Undvik att bara prata om dig själv

Många tror att nyhetsbrev bara är till för att sälja. Att endast prata om sig själv är dock sällan framgångsrikt – varken i det verkliga livet eller i nyhetsbrev. Satsa därför på att skriva nyhetsbrev som både uppmuntrar till sälj och bygger relationer. Genom att exempelvis bjuda på kunskap eller skicka en gåva (t ex en handbok eller ett erbjudande) stärker du ditt varumärke och dina kundrelationer. Kunden kanske inte agerar på sekunden, men kommer antagligen att göra det längre fram. Utgå alltid från dina mottagare när du skriver dina nyhetsbrev – vad tror du att de är intresserade av? Det är inte fel att skriva om sig själv, men försök att variera ditt innehåll.

Har du några minuter över? Läs gärna också: 

Få fler att öppna ditt nyhetsbrev med de här ämnesraderna
Så undviker du spamfilter
gan

Lämna en kommentar