Hitta gratis bilder och ikoner till ditt nyhetsbrev – vi rekommenderar 5 webbplatser med stort utbud!

Letar du på nätet efter bilder inför varje utskick utan att hitta riktigt rätt? Nu slipper du göra det, i denna artikel presenterar vi fem olika webbplatser som låter dig söka och använda dig av deras bilder, helt kostnadsfritt!

Att hitta bilder till ett utskick är inte alltid det enklaste, vi har därför sökt runt på nätet för att göra det enkelt för dig. Här har du 5 olika webbsidor som finns till i syfte att hjälpa dig hitta en passade bild till ditt nyhetsbrev, sociala medier och webbplats:

Pexels.com

Pexels

Är en webbplats där medlemmar har möjlighet att ladda upp vackra fotografier som allmänheten får använda, i alla syften. Detta innebär att du får ladda ner en bild och använda den på en webbsida, i ett nyhetsbrev, i sociala medier och mycket annat. Du får göra detta utan att referera till Pexels eller fotografen. Läs deras villkor här.

www.freepik.com:

Freepik

Fungerar precis som Pexels, du som besökare kan ladda ner bilder och ikoner för både eget och kommersiellt bruk. Du får även att integrera materialet i din kommunikation, vilket innebär att du kan  baka in deras ikoner i din egen grafiska design och anpassa det efter din profil. Läs deras villkor här.

www.bestpsdfreebies.com:freebies:

Best PSD Freebies

Denna webbplats erbjuder ett utbud av vackra bilder och illustrationer som du kan använda för kommersiellt syfte på din webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och mycket mer. Du får dock inte använda deras databas för att distribuera eller sälja deras material till dina egna kunder. Det är generellt inget vi rekommenderar om inte det tydligt anges att det är okej. Läs deras villor här.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 13.39.42

Pixabay

En ideellt driven sida som ger dig tillgång till över en halv miljon högkvalitativa foton, illustrationer och filmer – helt gratis. Du kan använda materialet i kommersiella ändamål, men tänk på att avbildat innehåll fortfarande kan skyddas av upphovsrätten. Pixabay fungerar även som ett community och användare kan diskutera i olika forum. Läs deras villkor här.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 13.41.21

Freeimages

Ett fotobibliotek med 89 olika kategorier att välja bland. Det är tillåtet att använda bilderna på din webbplats, i sociala medier, nyhetsbrev och andra kanaler. Om du använder bilderna på en webbplats måste du dock ange att bilderna kommer från Freeimages. Läs deras villkor här.

Vill du ha mer information om nyhetsbrev? Kontakta oss så berättar vi mer.

Sara

 1. Tack för en härlig artikel, skall absolut kollas in.

  • admin says:

   Kul att den kom till nytta! 🙂

 2. Emil says:

  Tack! Grymt! 🙂

  • admin says:

   Det var så lite så 🙂

 3. Anders-P says:

  Hej
  Fantastiskt bra. Tyvärr (men det är ju inte ert fel), skulle jag gärna hittat det lite tidigare. Nu har jag suttit och gjort nyhetsbrev och annat och köpt dyra bilder från bildbyråer för att inte hamna i trubbel. Men för frammtiden: kanon

  • Admin says:

   Hej Anders 🙂

   Kul att höra att du gillar inlägget! Ja, det är vanligt att våra kunder köper bilder från bildbyråer. Vi postar om inlägget i våra kanaler i fall någon annan har missat inlägget – så kan vi förhoppningsvis hjälpa fler.

 4. Jennifer says:

  Hej Sara,

  Ta en titt på http://www.rawpixel.com, vi har massor av gratis bilder. Vore super kul om du ville lägga till oss på din lista. 🙂

  /Jennifer

  • Emma says:

   Hej Jennifer 🙂

   Tack för din kommentar!

   Vi ska absolut ta en titt på sidan och se om vi inte kan lägg till den på listan.

   // Emma

Lämna en kommentar