Gränssnittet blir snyggare med nya justeringar

Vi fortsätter förbättra verktyget för att anpassa det efter användarnas behov. Denna gång så har vi gjort nya fixar för att skapa en enklare användarupplevelse i verktyget.

Från versaler till gemener

Först ut är vår startsida där vi ersatt alla versaler till gemener för att öka läsbarheten hos användaren. Vi har även valt att fetmarkera rubriker för att skapa kontraster och lyfta fram vad som är viktigt för användaren att ta del av och läsa. Dessutom så menar studier att vi enklare tar till oss budskap om texten innehåller gemener.

Före fix

Såhär såg startsidan ut innan justeringen.

Efter fix

Verktygets alla versaler har bytts ut mot gemener, såhär ser startsidan ut efter justeringen.

 

Skuggor på formulärfält

En annan sak som förbättrats är formulärfälten i verktyget, vi har lagt på skuggor för att funktionsmässigt tydliggöra vad som bör fyllas i. Man kan dessutom se att rubriker har fetmarkerats och versaler har bytts ut mot gemener även här.

Formulär före fix

Såhär såg b.la. prenumerationsformulär-fälten ut innan de fick ett litet ansiktslyft.

Formuläre efter fix

Skuggor har lagts till på formulärfält för att tydliggöra att det är inputfält och rubriker har fetmarkerats.

 

Tydligare fält

Även fältet för listor har fått ett litet ansiktslyft, här har vi också lagt på skuggor men också en liten  ikon som förtydligar att man ska klicka på fältet för att välja bland de listor som man har.

Välj lista före fix

Innan justeringen användes versaler och vi tyckte att vi kunde justera fälten ytterligare. Listvyn saknade en ikon som förtydligade vad som skulle göras.

Välj lista efter fix

Efter justeringen så kan man se att listvyn är tydlig och uppmuntrar användare att klicka på fältet.

Utöver dessa så har vi buggfixat en del och även korrigerat mindre språkfel samt översatt verktyget där det verkar ha saknats en översättning. I vårt arbete har vi utgått från den feedback som vi fått från våra användare. Har du något tips eller en idé på en funktion som saknas i verktyget? Kontakta oss och berätta mer.

samira

Lämna en kommentar