Så kan du få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev

Det kanske låter som en utmaning att få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev. Något de flesta har är en e-postadress. Om du bara kan ta steget och börjar fråga de människor som finns i ditt kontaktnät efter deras e-postadress vinner du mycket.  Ju fler prenumeranter/e-postadresser som du har, ju fler relationer kan du skapa, vilket kan längre fram leda till försäljning.

Om du vill få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev, utan större ansträngning, kan nedan sju konkreta tips hjälpa dig att få fler personer att prenumerera på ditt nyhetsbrev – det bästa av allt är att du redan idag kan börja använda tipsen.

7 tips för att få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev
Berätta varför personen ska prenumerera på ditt nyhetsbrev 

Ta tillfället i akt vid anmälningstillfället och sälj in ditt nyhetsbrev. Vad får personen utav att prenumerera på ditt nyhetsbrev? Skriv en kortfattat text som beskriver vad nyhetsbreven kommer att innehålla. Du kan också om du vill länka till ett tidigare nyhetsbrev, så att personen kan få ett smakprov. Om du använder vårt verktyg hittar du en länk till webbversionen av ditt nyhetsbrev genom att gå till den detaljerade rapporten och sedan klicka på knappen “Dela”.


Gör det enkelt för personer att prenumerera

Ett enkelt sätt att få fler prenumeranter är genom att använda ett prenumerationsformulär på din hemsida. På så sätt kan du fånga upp besökare från din hemsida redan vid första besöket och skapa en långsiktig relation till personen. Vilket kan längre fram kan leda till att personen väljer att handla av dig. Har du en butik eller restaurang kan du även ha en lapp där dina kunder kan skriva upp sin e-postadress för att få ditt nyhetsbrev.

fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev tips 1 - prenumerationsforumlär

Använder du Get a Newsletter kan du läsa om hur du kan skapa ett prenumerationsformulär här.

Du kan också ha en länk i din e-postsignatur eller banner som sedan tar personen till prenumerationsformuläret. Det finns olika verktyg som du kan använda för att få en pop-up eller banner, vi har till exempel använt oss av Addthis.

fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev tips 2 - banner

Fråga inte efter för mycket information

Fråga endast i prenumerationsformuläret om det nödvändigaste. Om det är för mycket information att fylla i kan vissa personer avstå att skriva upp sig. Till exempel efterfrågar vi endast efter förnamn och e-postadress när en person vill skriva upp sig för vårt nyhetsbrev eller handbok.

Erbjud en gratis kurs eller handbok (eller liknande) som personer kan ladda ner

En professor vid namn Dan Ariely gjorde en studie där han erbjöd 398 studenter på gratis godis från Hershey eller reducerat pris på godis från Lindt. Resultatet blev att majoriteten av studenterna valde gratis godis från Hershey.  Även om godis från Lindt anses ha ett högre värde. Dan Ariely menar på att människor agerar inte endast som att gratis minskar kostnaden, utan att det också ses som en fördel.

Genom att du erbjuder en gratis kurs eller handbok blir det lockande för en person att dela med sig av sin e-postadress. Du kan på så sätt få in fler e-postadresser, som du sedan kan bygga upp en relation. Vilket i framtiden kan leda till försäljning.

Om du behöver hjälp att skapa en handbok eller liknande så finns det digitala verktyget Canva. Där kan du enkelt skapa snygga handböcker, broschyrer eller liknande. Helt utan kostnad.

Gör det enkelt att dela nyhetsbrevet

Word of mouth är en av de mest effektfulla marknadsföringsstrategierna du kan använda. Gör det därför enkelt för dina prenumeranter att dela ditt nyhetsbrev. Du kan också uppmana dina läsare att (om de vill) dela nyhetsbrevet. På så sätt kan fler personer få reda på ditt nyhetsbrev och börja prenumerera på det själva.

Ett annat bra sätt att sprida ditt nyhetsbrev är genom att själv dela med dig av nyhetsbrevet på dina egna kanaler. Även här kan du passa på att uppmana personer att börja prenumerera (om de inte redan gör det).

Om du använder vårt verktyg kan du enkelt dela ditt nyhetsbrev genom att gå till den detaljerade rapporten och sedan klicka på knappen “Dela”.

Locka med ett erbjudande

Något som överlag funkar bra är erbjudande. Till exempel kan erbjudandet vara  X % rabatt när de skriver upp sig för nyhetsbrevet eller ett presentkort. När du lockar med en rabattkod eller presentkort ger du kunden en anledning att handla.

fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev tips 3 - erbjudande
Var tydlig med hur e-postadressen kommer att användas

Många är skeptiska emot att skriva upp sig på ett nyhetsbrev. Detta på grund av att de är rädda att få oönskade nyhetsbrev. Personerna som vill prenumerera på dina nyhetsbrev behöver känna att de kan lita på dig och att du inte kommer sälja vidare deras e-postadress. Därför är det viktigt att du tydligt berättar vilka värderingar du har när det gäller hantering av e-postadresser.

Du kan dels ha en länk till en text som berättar om hur e-postadressen kommer att användas. Dels kan du ha också ha en text likt nedan:

Din e-postadress kommer inte användas i något annat syfte än att skicka ovan nyhetsbrev. Vi kommer inte dela med oss av din e-postadress då det går emot våra värderingar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Kommentera gärna nedan hur du idag får fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev.

Läs gärna också:

5 tips för att skapa snyggare nyhetsbrev design

Lär dig konsten att skriva ett bra nyhetsbrev

gan

 1. Rolf says:

  Bra tips, jag skall prova rekommendationerna.

  • Emma says:

   Hej Rolf 🙂

   Tack så mycket!

   Berätta gärna hur det gick!

   // Emma

 2. Fredrik Hed says:

  Bra tips, tack. Ska testa det där med Canva till mitt erbjudande.

  • Emma says:

   Hej Fredrik 🙂

   Vad roligt att du tyckte om tipsen. Canva tycker jag definitivt du ska testa. Jag tycker att det är väldigt enkelt att skapa bra foldrar eller liknande.

   // Emma

Lämna en kommentar