Du har väl inte missat att skicka välkomstmail?

Vad händer efter att någon valt att börja prenumerera på ditt nyhetsbrev? Ingenting? Eller skickar du ut ett mail med en trevlig och personlig hälsning?

Välkomstmail är ett utmärkt tillfälle för dig att stärka relationen mellan dig och dina prenumeranter. Personen som valt att prenumerera på ditt nyhetsbrev har visat intresse för ditt företag och tagit sig tid att påbörja en prenumeration. Lägg därför gärna lite tid på att visa din uppskattning. Det räcker med ett tack, men om du vill vara särskilt givmild kan du även skicka med ett rabatterat erbjudande eller en gåva. Exempel på gåvor kan vara en PDF med matnyttig information och andra tips och tricks inom ditt branschområde. Oavsett vad du väljer att ge bort så kommer det att göra lägga en bra grund för din framtida kommunikation. Undersökningar visar att välkomstmail har väldigt hög öppningsfrekvens så ta tillfället i akt och kom igång med dina välkomstmail! För att hjälpa dig på traven så har vi tagit fram exempel på välkomstmail vi gillar, och vi förklarar även varför! Hoppas du får en mängd med inspiration och idéer till ditt eget välkomstmail.

Var vänlig och inbjudande

db-2

Välkomstmailet från David’s Bridal är på både inbjudande och personligt. Företaget tackar nyblivna prenumeranter för att de får vara en del av deras bröllopsdag och beskriver hur de kan hjälpa till. Eftersom de har valt att använda call-to-action knappar som länkar vidare till deras hemsida istället för att rada upp sina produkter i mailet, så upplevs mailet mer relationsbyggande än säljinriktat.

Använd tydliga call-to-action knappar

cta

Det här välkomstmailet är effektivt av flera anledningar, dels är det enkelt, dels innehåller det ett välkomsterbjudande. Välkomstmailet innehåller en annan viktig komponent: en call-to-action knapp. Färgen på knappen sticker ut från det övriga färgtemat utan att avvika allt för mycket och inspirerar till handling med texten ”Shop now”.

Länka till sociala medier

social-media-buttons

En nyckel till effektiva välkomstmail är att länka till företagets sociala kanaler. Prenumeranter har anmält sig till ditt nyhetsbrev för att de är nyfikna på ditt företag, Se därför till att använda det engagemang dina prenumeranter visat och marknadsför de kanaler som ditt företag finns på. I exemplet ovan marknadsför företaget sin Twitter, Facebook och blogg. Ett ytterligare plus är att de i sitt innehåll säljer in sitt företag ytterligare, plus tipsar om sin blogg!

Var personlig

food-52-welcome-email-2

I det här välkomstmailet har Food52 använt det lilla utrymmet längst upp i nyhetsbrevet och skrivit ”We brought snacks”. Texten längst upp är den text som syns under ämnesraden i inkorgen. Genom att använda utrymmet och skriva en bra copy kan dina prenumeranter få ett smakprov på ditt varumärke innan de ens har öppnat upp mailet. Food52 har även med en hälsning från bolagets grundare, vilket är ett smart sätt att vara personlig på. Att visa grundarna bygger även förtroende.

Skicka ett välkomstmail med Get a Newsletter

För att skriva ett välkomstmail i Get a Newsletter skriver du ett vanligt nyhetsbrev – men istället för att välja ”Skicka ut ett nyhetsbrev” så väljer du ”Starta ett automatiskt utskick”.  Klicka här för att få en genomgång i hur du startar ett automatiskt utskick i Get a Newsletter. 

Skapa en call-to-action knapp i Get a Newsletter

Du kan läsa om hur du skapar en call-to-action knapp i det här blogginlägget.

Lämna en kommentar