6 digitala verktyg varje småföretagare behöver

Att marknadsföra sig digitalt är en utmaning för många småföretaget. Idag vänder sig de flesta konsumenter till Internet och sociala medier för att hitta varumärken som uppfyller deras behov och önskemål. Att hitta det bästa sättet att nå ut till potentiella kunder är en nödvändighet. Att kamma igenom alla resurser som finns tillgängliga utan att ha en bakgrund inom marknadsföring, reklam, eller tech kan kännas särskilt svårt. Många menar att digital marknadsföring är tidskrävande och svårt, men verkligheter ser annorlunda ut. Digital marknadsföring kan vara enkelt och ge en betydlig högre avkastning än traditionella former av marknadsföring – om det görs rätt. 

Digitala verktyg vi älskar

Nedanför har vi sammanställt en verktygslåda av digitala verktyg som vi på Get a Newsletter älskar och använder dagligen. Vi tipsar om allt ifrån vart du kan hitta bilder och ikoner till dina sociala plattformar till hur du skapar snygg grafisk design – utan några som helst kunskaper inom grafiska program. Skapa ett konto och använd de här digitala verktygen, helt gratis. Det kommer ta din digitala marknadsföring till nästa nivå, vi lovar. Och framför allt är det enkelt.

Trevlig läsning!

1. Canva

digitala-verktyg-canva

Canva är enkelt att använda om du vill skapa snygga poster till dina sociala medier, broschyrer, affischer, headers till dina nyhetsbrev och mycket mer. Canvas har en drag-och-släpp funktion som gör det enkelt för dig att lägga in bilder, ikoner och text precis där du vill ha det.

2. GIPHY

digitala-verktyg-giphy

Hos Giphy kan du enkelt hitta eller skapa dina egna GIF:ar. Du laddar upp din video eller klistrar in en YouTube-länk och på några minuter har du din önskade GIF. Om du inte har tid att skapa egna GIF:ar kan du enkelt söka på en känsla, karaktär eller fras och bli serverad en buffé av GIF:ar. Den stora fördelen med GIF:ar är att du kan skicka med dem i nyhetsbrev!

3. PEXELS

digitala-verktyg-pexels-logga

Pexels har medlemmar möjlighet att ladda upp vackra bilder som andra personer sedan får använda fritt. Skriv in ordet du söker efter och använd sedan bilden i ditt nyhetsbrev, blogg eller webbsida. Du får göra detta utan att referera till Pexels eller fotografen. Du kan läsa deras villkor här.

4. SPOTIFY

digitala-verktyg-spotify-logga

Lyssna på Spotify för att minska din stress och få mer positiva känslor. En avhandling i psykologi från Göteborgs Universitet visar att musiklyssning bidrar till bättre hälsa!

5. MAILTESTER

digitala-verktyg-mail-tester-logga

Med hjälp av Mail-tester kan du testa ditt nyhetsbrev för att se hur ditt nyhetsbrev förmodligen skulle bli mottaget av de mailservrar du skickar till. På så sätt kan du se om ditt nyhetsbrev innehåller något som mailservrar flaggar som spam. Läs mer om hur mail-tester fungerar här.

6. GET A NEWSLETTER

digitala-verktyg-get-a-newsletter-logga

Vi vill göra det enkelt för småföretagare att lyckas med sin digitala marknadsföring. Nyhetsbrev ska vara revolutionerade enkelt och lättbegripligt för alla – och det hoppas vi att våra användare upplever. Om du inte är användare hos oss kan du signa upp dig på ett gratiskonto här. 

Vill du ha fler tips?

Exempel på bra nyhetsbrev – och så bygger du dem själv

 

Emma

 1. Saveyourday.com är ett bra och enkelt verktyg för att göra-listan. Samla allt du har att göra på ett ställe och få koll på vilka uppgifter som är viktiga att göra just idag. Resten kan du strunta i så länge.

  • Carolina says:

   Tack Sara, det ska jag kolla upp. Jag använder, eller rättare sagt har, ett ganska stort GTD-verktyg men det är så intrikat och komplext att jag inte använder det. Enkelt är ofta bäst! 🙂

 2. Carolina says:

  Tack GAN för detta blogginlägg. Jag ska direkt kolla upp flera av tipsen här! Nr 6 har jag ju redan testat ett tag och är väldigt nöjd. Speciellt sedan drag and drop installerades! Briljant!

  Finns möjligheten att använda andra typsnitt? Jag skulle så gärna vilja få nyhetsbrevet att mer likna hemsidan.

  • Sara says:

   Hej Carolina!

   Tyvärr inte, vi har valt ut de typsnitt som fungerar i alla e-postklienter och datorer. Problemet med att ha många olika typer av typsnitt är att mottagaren inte kommer se dessa typsnitt när denne läser nyhetsbrevet om e-postklienten inte har stöd för det specifika typsnittet/eller om mottagaren inte har det installerat på sin dator. Hoppas du förstår vad jag menar! Tack för din feedback, vi är glada över att du fick nytta av det här blogginlägget 🙂

   Hälsningar
   Sara på Get a Newsletter

 3. Bra tips! Hälften använder vi redan. 🙂

  • emma says:

   Hej Manfred 🙂

   Vad roligt att du tyckte om våra tips!

   Hälsningar
   Emma på Get a Newsletter

 4. Ida says:

  Tack för bra inlägg! Använder de flesta av dessa dagligen 🙂
  Vill gärna tipsa om vårt gratis, webbaserade HR system som automatiserar tidskrävande HR uppgifter. https://factorial.se/

Lämna en kommentar