Så kan du använda rörliga bilder i digitala nyhetsbrev

Vi får ofta frågan om det går att ha med en video i nyhetsbrev, svaret är att det tyvärr inte går. Detta på grund av att de flesta e-postklienterna inte stödjer video. Vi rekommenderar istället att ha en bild med en play-knapp som sedan länkar till videon som du vill att dina läsare ska ta del av. Du får på sätt också mer data kring vilka som har tagit del av din video och hur många som tyckte videon var intressant.

En av de större marknadsförings trenderna i dagsläget är just att använda sig av video. Därför ger vi dig nedan tips på hur du använda rörliga bilder i dina digitala nyhetsbrev.

Använd en GIF istället för video i dina nyhetsbrev

Istället för att använda video i dina nyhetsbrev kan du använda dig av GIF-animationer. Använd en GIF  för att på ett kreativt sätt skapa det lilla extra i nyhetsbrevet, och fånga kundens uppmärksamhet. Du kan till exempel använda dig av en GIF-animation för visa olika delar/färger av en produkt, uppmärksamma ett erbjudande med mera. Ett bra exempel där de har använd GIF-animation är nedan nyhetsbrev, som är skapat av Ann Taylor och företaget LOFT.

 

använda GIF i digitala nyhetsbrev

 

Så kan du skapa din egna GIF

Steg 1: Välj ut alla bilder som du vill ha eller skapa dina egna. För att skapa egna bilder brukar vi använda Canva. Om du har en video kan du kopiera länken till videon.

Steg 2: När du sedan har alla bilder eller kopierat länken finns det flera olika onlinetjänster som du kan kan använda för att skapa själva GIF-animationen. Vi brukar använda Giphy eller Ezgif.

Steg 3: Ladda ner GIF-animationen och klistra in den i ditt nyhetsbrev.

Vad du bör tänka på när du använder GIF:ar i ditt nyhetsbrev

Då vissa program inte stödjer GIF:ar kan ibland själva animationen inte fungera. När animationen inte fungerar kommer bara den första bilden att visas. Om till exempel din GIF-animation börjar med en rosa bild så är det endast den rosa bilden som läsaren kommer att se.

Program som stödjer GIF-animationer i digitala nyhetsbrev

Desktopklienter

Outlook 2000- 2003, Outlook för Mac, Apple Mail och Lotus Notes (6,7,8,5)

Outlook 2007- 2013 stödjer inte GIF-animation 

E.postklienter

Gmail, Outlook.com, Yahoo! och AOL

Mobil/surfplattor 

IOS mail, Gmail för android, Android telefonens inbyggda e-postklient och blackberry

Windows phone 7 stödjer inte GIF-animation 

Fast än ovanstående begränsningar så rekommenderar vi att använda GIF-animationer i ditt nyhetsbrev. Se bara till att den första bilden i animationen ser bra ut och att ditt budskap kommer fram oavsett.

Vill du ha fler tips? Läs också:

Du har väl inte missat att skicka välkomstmail?

Skriv personligt och förbättra dina resultat – vi ger dig 5 knep

 

Emma

Lämna en kommentar