Ämnesrader till nyhetsbrev som ger högre öppningsfrekvens

Är du ute efter ämnesrader till nyhetsbrev? Då har du hittat rätt! Att skriva bra ämnesrader till ditt nyhetsbrev är mycket mer än bara en övning i kreativt skrivande. Om du skriver bra ämnesrader kan du få fler människor att öppna ditt nyhetsbrev.

En studie som gjordes i Norge visade att när de använde en ämnesrad som kombinerar en fråga med en publik-referens-indikation, till exempel ”Är det din nya iPhone4 ?, genererade rubriken en högre klickfrekvens än andra rubriker, till exempel ” Till salu : Svart iPhone4 16GB ”.

För att hjälpa dig skriva bättre ämnesrader har vi nedan samlat fem metoder som studier visar att öppningsfrekvensen ökar om du använder.

Använd dessa 5 metoder och börja skriva bättre ämnesrader
Ställ en fråga

ämnesrader till nyhetsbrev

Att ställa frågor är bra ämnesrader till ditt nyhetsbrev. Frågor får prenumeranter att relatera ämnesraden med sin egen situation. De allra bästa frågorna relaterar läsarna med deras tidigare erfarenheter och väcker nyfikenhet. Exemplevis:

 • Är du också en zombie utan kaffe på morgonen?
 • Trött på långdragna och ineffektiva möten?

Dessa ämnesrader fungerar bra för att dina prenumeranter kan relatera ämnesraden till sina egna beteenden. De blir nyfikna på vad du har att säga om deras beteende och om andra har liknande beteenden.

 Dela med dig av kunskap

ämnesrader till nyhetsbrev

Att dela med sig av kunskap är ett bra sätt att bygga förtroende hos prenumeranter. Den här typen av ämnesrad fungerar bra då den tvingar dig att beskriva nyhetsbrevets innehåll på ett väldigt tydligt sätt. Här har du två exempel på ämnesrader:

 • Så här tolkar du klädkoden på sommarens bröllop
 • Så här vinner du nya kunder på 7 dagar

Nyckeln till framgång är att fokusera på det mervärde dina prenumeranter får genom att öppna ditt nyhetsbrev. Var konkret och fokusera på att lyfta fram det allra viktigaste.

Använd FOMO – Fear of missing out

ämnesrader till nyhetsbrev

När vi blir rädda för att gå miste om något känner vi oss tvungna att agera. Gör kampanjerbjudanden under en begränsad tid för att uppmuntra dina prenumeranter att öppna ditt nyhetsbrev och agera innan det är försent. Här har du två exempel på ämnesrader:

 • 4 platser kvar: Boka dina biljetter till Coldplay idag!
 • 50% på hela sortimentet t.o.m 7/5

Om dina prenumeranter inte har något intresse av att handla från dig kommer de inte att bry sig om de får gratis frakt. Du måste försäkra dig om att ditt erbjudande är viktigt för dina prenumeranter för att de ska agera. Har de exempelvis visat intresse för en produkt/tjänst tidigare? Identifiera dina prenumeranter och dela upp dem i listor. Skicka därefter ut ditt erbjudande så att nyhetsbrevet känns relevant för mottagaren.

 Berätta något nytt

ämnesrader till nyhetsbrev

Genom att använda ord som antyder på att du har något nytt att berätta, ökar chanserna att ditt nyhetsbrev öppnas. Dina prenumeranter upplever att du vill berätta något de inte har fått ta del av tidigare och blir nyfikna.

Exempel på ämnesrader:

 • Förhandsvisning av vårt nya galleri!
 • Nu har vi uppdaterat vårt sortiment med xxx!
Använd siffror i ämnesraden

ämnesrader till nyhetsbrev

Att använda siffror i din ämnesrad är ett framgångsrecept för ditt nyhetsbrev. På sådant sätt blir din ämnesrad mer specifik och ditt innehåll mer strukturerat. Dina prenumeranter vet exakt vad de får om de öppnar ditt nyhetsbrev. En studie fann att vi har svårare att uppskatta tid om vi inte vet hur långtid någonting kommer att ta. En annan studie fann att människor föredrar nummer i rubrikerna/ämnesrader framför nästan alla andra typer av rubriker/ämnesrader.

 • 5 enkla steg – så fixar du frisyren inför sommarens bröllop
 • Spara 50% nästa gång du besöker Söderdäck!
 • 3 enkla steg till ett barnsäkrare hem

Här är det bra om du tänker på numret du använder. Använd en låg siffra om du vill lära ut något, eftersom det antyder på att processen är snabb och enkel. Om du däremot erbjuder ett mervärde till dina prenumeranter i form av pengar – exempelvis att de kan spara pengar – är det bättre att använda en hög siffra.

Vill du få fler tips? Läs artiklarna nedan:

Så hittar du rätt innehåll till ditt nyhetsbrev

Så skapar du större engagemang kring nyhetsbrev

Sara

 1. Tack, för kanon inspirerande förslag. Jag uppskattar dina nyhets brev mycket. Du delar så bra tips!

  • gan says:

   Hej!

   Vad roligt att du känner så! Tusen tack för din feedback!

   Hälsningar alla på Get a Newsletter

 2. Sten says:

  Hej!
  Tack för bra korta tips, jag skall hotta upp ämnesraden i nästa utskick!

  • Emma says:

   Hej Sten 🙂

   Vad kul att du känner att du fick tips av blogginlägget!

   // Emma

 3. Roger says:

  Herregud vad jag blir stressad nu..Kan man få expert hjälp på detta för rimlig kostnad?Har ett litet bussbolag som säljer lite bussresor och skulle nog behöva hjälp med detta känner jag.

  • Emma says:

   Hej Roger 🙂

   Vi har tyvärr inte den tjänsten, det finns säkert personer som kan hjälpa dig om du googlar på copywriter, du kan också fråga en person som studerar om den vill ha extra jobb.

   Om du utgår från vilken typ av ämnesrad som gör att du själv skulle läsa nyhetsbrevet, då kommer du långt.

   // Emma

Lämna en kommentar