5 trender som ändrar digital marknadsföring

Vill du inspireras till att skapa ett nyhetsbrev som väcker stort intresse? Du har kanske genom små ändringar försökt förstå vad dina kunder tycker är intressant men inte kommit fram till ett bra resultat? I detta inlägg delar vi med oss av trender som är aktuella för att du ska kunna skapa smarta nyhetsbrev.

Enligt en undersökning genomförd av ExactTarget under 2012 frågande man kunder vad de föredrar att läsa om och på vilket sätt de uppskattar att ta del av information. Man fann man att e-postmarknadsföring är en viktig kanal för nyhetsspridning. Hela 77 % föredrog e-postmarknadsföring framför andra kanaler. Man upptäckte även fem olika faktorer som kan kopplas till kunder och deras köpvanor. Vi på Get a Newsletter har inspirerats- och valt att sammanfattat dem för dig:

1. Vi gillar inte att bli störda

Kunder uppskattar när företag engagerar sig i sina kundrelationer, framför allt så tycker kunder extra mycket om när företag förstår deras behov och anpassar sig efter dom. Företag som når ut till kunder som de tidigare inte haft någon relation med tycker kunder är det värsta dom kan bli utsatta för. Detta innebär att du bör därför tänka på att inte använda köpta e-postadresser för dina nyhetsutskick utan istället engagera dig i att skapa en långsiktigt hållbar relation. Ett tips är att svara på enkla frågor om dina kunder för att kunna reda ut vilka de är och i vilken kategori dom kan placeras i. Några exempel på frågor kan vara:

 • ”Vem är min kund?”
 • ”Vad föredrar min kund att läsa?”
 • ”Hur föredrar min kund att läsa min information?”

Genom att ställa dessa frågor så kan du därefter placera dina kunder- baserat på deras karaktär-  i olika listor som vi erbjuder i vårt verktyg och anpassa informationen i ditt nyhetsbrev så det matchar vad dina kunder uppskattar och efterfrågar.  

pengar

2. Vi tycker om erbjudanden

Många tycker om att få gratis produkter och tjänster, många av dem uppskattar även att få ta del av företagets erbjudanden. Vad som attraherar mest kan man som företag lista ut genom att analysera rapporter efter varje utskick genom att t.ex se vilken länk som fått flest antal klickar. Våga testa med olika typer av text, bild och färg. Tänk på att det många gånger en liten detalj kan göra stor skillnad.

3. Vi blir allt mer tekniska

Det sägs att 80-talisterna är den mest stressade generationen, mycket tack vare teknologins framfart. Idag äger 85 % av världens befolkning en mobil. Antalet öppnade mail via mobilen har stigit med hela 300 % på bara tre år. Vad säger denna information dig? Jo, att din kommunikation och webbsida bör mobilanpassas. Vi på Get a Newsletter erbjuder våra kunder mobilanpassade mallar- läs mer om dem här.

4. Vi blir allt mer kräsna

I takt med att informationsflödet omkring oss ökar tvingas mottagarna välja bland den information som kommer till dem. Genom att strukturera dina nyhetsbrev på ett bra sätt gör du det enklare för mottagaren att ta till sig informationen och chanserna för att ditt budskap når fram ökar drastiskt.

Här är några tips som är bra att tänka på:

 • Skapa lättförståeligt innehåll genom att undvika svåra ord eller facktermer.
 • Använda länkar, videoklipp etc. som fungerar och har bra kvalité.
 • Tänk på att hålla texter så korta som möjligt och kom ihåg att en bild säger mer än 1000 ord.

köpbeteende
5. Vi uppskattar att bli förstådda

I takt med att företag lär känna sina kunder ökar kraven att leverera relevant information som är anpassat till kundernas behov. Ett tips är att börja med att analysera vilket fält eller ämne på din hemsida som kunder klickar mest på och därefter skriva ett nyhetsbrev eller inlägg som är relaterat till det eftertraktade ämnet. Klickar många av dina kunder t.ex på en sidoflik om brandsläckare så kanske det är läge att skriva ett nyhetsbrev som handlar om ämnet säkerhet. På detta sätt kan du erbjuda dina kunder relevant information såsom kunskap om funktioner, erbjudanden och kampanjer som kunden vill ta ta del och använda sig av.

 

Intresserad av ExactTragets Undersökning? Kika gärna på deras Webinar 
samira

 1. Bra tips! 🙂

 2. Conny Karlsson says:

  Tack för mycket bra tips och er fantastiska hemsida!
  Jag ber att få önska er en riktigt trevlig helg!

  • Samira says:

   Hej Conny,

   Tack själv!
   Glöm inte att hålla utkik efter fler inlägg, vi kommer snart släppa en ny och uppdaterad version av verktyget.

   Ha en trevlig helg!

   Bästa hälsningar,
   Samira Youkhanna

 3. Sigge says:

  Trevligt med lite tips. Jag skall försöka att följa dem. Det är mycket att lära sig, men det är roligt och ger en hel del tillfredsställelse.
  Ni bör dock lära er att skilja på de och dem. Det blir lite pinsamt när ni skriver dem (istället för talspråkets ”dom”) när det ju skall vara de. 3 ställen under punkt 1 ovan.
  Tack för era tips och ett bra verktyg!

  • Samira says:

   Hej Sigge!

   Tack för tipset. Jag hoppas tipsen är till stor nytta!

   Bästa hälsningar,
   Samira Youkhanna

Lämna en kommentar