5 tips på hur du sticker ut i inkorgen under årets julhandel!

Årets största köpfest står för dörren och alla företag vill ha en bit av kakan. Att sticka ut i inkorgen och fånga dina prenumeranters uppmärksamhet har aldrig varit så viktigt som under den här perioden. Om du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga för att göra detta så behöver du inte oroa dig – vi ger dig 5 tips på hur du kan sticka ut i inkorgen och maximera effekten av dina nyhetsbrev under julhandeln.

5 tips för att sticka ut i inkorgen

Julen handlar om gemenskap

christmas-791110_960_720

Om du vill skapa en framgångsrik julkampanj är det smart att väcka känslor som människor redan bär med sig under julen. Många är visserligen på jakt efter bra fynd, men för de allra flesta handlar julen om gemenskap. När dina prenumeranter läser ditt nyhetsbrev bör de inte tänka på dig, utan hur dina produkter kan hjälpa dem att få en härligare jul. Du kan exempelvis sammanställa en presentguide för olika familjemedlemmar eller kommunicera att en viss procentandel av all försäljning under julen går till en välgörenhetsorganisation. Lyckas du skräddarsy en kampanj med julens sanna glädje så kommer dina prenumeranter att älska ditt varumärke.

Börja med det viktigaste/bästa erbjudandet

viktigt

Om du skummar igenom artiklar kan du se att journalister alltid börjar med det allra viktigaste. Följ deras exempel och ta med det viktigaste först. Om du känner dig osäker på vad dina läsare upplever som viktigt, ta hjälp av dina tidigare nyhetsbrev. Vilket erbjudande har gett bäst effekt? Ett nyhetsbrev läses inte som en bok, utan de allra flesta börjar med att läsa rubrikerna för att se om det är något ögonen fastnar för. Se därför till att även använda lockande rubriker för att dina läsare ska läsa texten och lättare kunna navigera sig i ditt nyhetsbrev.

Skriv till en publik på en person

publik

Tidsmässigt spelar det ingen roll om du skickar din julkampanj till 10 eller 10,000 personer. Skapa en mental bild av din idealläsare och skriv ett nyhetsbrev som talar till idealläsaren direkt. ”Hoppas du får en riktig god jul” är exemplevis mycket bättre än ”Hoppas ni alla får en riktigt god jul”. Personliga nyhetsbrev brukar överlag prestera bättre än opersonliga nyhetsbrev. Om du har en relation med dina prenumeranter, använd en personlig avsändare, t ex Jan från Företag AB.

Ge ett bra första intryck

santa-claus-1149928_960_720

Det spelar ingen roll om du har en lysande julkampanj om få personer öppnar ditt nyhetsbrev. Ämnesraden för ditt nyhetsbrev är det första dina prenumeranter får syn på när de tar emot ditt nyhetsbrev och ligger ofta som grund till beslutet om nyhetsbrevet ska öppnas eller inte. Öppningsfrekvensen kan variera med upp till 10-20 % baserat på hur din ämnesrad ser ut. Våga vara kreativ och skriv en ämnesrad som väcker intresse. Gå till din egen inkorg och hämta inspiration från dem nyhetsbrev du själv har öppnat – vilka ämnesrader fångade din uppmärksamhet?

Sälj in ditt nyhetsbrev ytterligare

skarmavbild-2016-11-29-kl-09-29-59

Använd det lilla utrymmet längst upp i nyhetsbrevet där det som standard står ”Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren”. Texten längst upp är den text som syns under ämnesraden i inkorgen. Genom att skriva en bra copy och sälja in ditt nyhetsbrev ytterligare kan dina prenumeranter få ett smakprov på din julkampanj innan de ens har öppnat upp ditt mail.

BONUSTIPS: Du har väl inte missat våra nya julmallar?

julmallar2016-2

Skicka årets julhälsning med stil! För att hitta de nya mallarna så loggar du in på ditt konto hos Get a Newsletter, går till ”Utskick” och väljer ”Lägg till utskick”.

Har du några minuter över? Läs gärna också: 


Rivstarta årets julhandel med Black Friday

Öka relevansen i ditt innehåll med hjälp av temadagar

Sara

 1. Tack! 🙂 Mycket bra tips som vanligt! 🙂

  • gan says:

   Tack själv Peter! Kul att du gillade dem 🙂

   Hälsningar
   Sara

Lämna en kommentar