5 steg som hjälper dig att komma igång med dina nyhetsbrev!

Be om tillåtelse

Det finns idag en lagstiftning som förbjuder företag från att skicka reklam via e-­post. Undantaget är om det finns en relation mellan avsändare och mottagare, och mottagaren inte aktivt tackat nej. Vår rekommendation är att aldrig skicka oönskad e­post utan att be om tillåtelse först. Att inte följa de etiska linjerna inom e­-postmarknadsföring kan resultera i att företagets varumärke tar skada och att ditt företag blir spamanmält. När du samlar prenumeranter kan det vara en klok idé att meddela om er företagspolicy kring e-­post; att ni inte säljer vidare e­-postadresser och att det är enkelt att avprenumerera. Du bör också berätta varför dina besökare ska prenumerera på ditt nyhetsbrev. Ge dem en anledning att lämna bort sin e­postadress. Tänk på att inte sätta ribban för högt ­- det är viktigt att dina nyhetsbrev lever upp till mottagarnas förväntningar.

Prenumeranter

Om du vill skaffa prenumeranter till ditt nyhetsbrev gör du det enklast genom att värva personer som redan är intresserade av ditt företag. Till en början kan det vara bra att göra det möjligt för att prenumerera på ditt nyhetsbrev via din hemsida. Sprid sedan ordet på sociala medier, t ex på Facebook och Twitter. Du kan sedan låta fantasin flöda!

  • Lägg in en prenumerationslänk i de utskick du gör till dina kunder, exempelvis ordrar, svar på kundsupport, kvitton och din egen e-­postsignatur.
  • Åker du runt på mycket kundmöten? Ta tillfället i akt och berätta om ditt nyhetsbrev!
  • Har du en fysisk butik? Lägg ut anmälningsformulär på plats där besökarna kan fylla i sin e­-post.
  • Ska du gästblogga? Eller har du ett samarbete med ett annat företag? Fråga om du får marknadsföra ditt nyhetsbrev på deras plattform.
Planera

Använd en kalender för att strukturera upp arbetet och schemalägga framtida nyhetsbrev! Hur och vad ska du kommunicera? Tänk på att säljinriktade nyhetsbrev bör varvas med relationsbyggande nyhetsbrev. Kunden kanske inte är mottaglig för att köpa något från dig sekunden nyhetsbrevet landar i inkorgen. I ett första steg kan du exempelvis undvika att sälja något, utan bara välkomna nytillkomna prenumeranter och tacka för att de har valt att prenumerera på ditt nyhetsbrev. Mängdmässigt är det bara du själv som vet hur mycket kvalitativt innehåll ditt företag klarar av att producera. En gång i veckan? En gång i månaden? Bestäm dig för vilka syften och mål du har med dina nyhetsbrev och gör sedan en utgivningsplan. Ett tips är att börja med allmänna nyhetsbrev och sedan växla upp och skicka målgruppsanpassade nyhetsbrev.

Producera

När du börjar fundera över vad du egentligen ska prata om i ditt nyhetsbrev kan det vara bra att ha några saker att luta sig mot. Antagligen har du redan ett hum om vad dina prenumeranter är intresserade av och vilken kunskap du sitter på som de efterfrågar. Börja där! Ett bra tips är att inte skriva för långt och använda dig av bilder. Viktigast är att inte tappa lusten i början – det tar tid att lära känna sina mottagare och vad de vill ha. Efter några utskick kan du använda dig av den information du fått för att segmentera dina utskick. Vilka länkar har mottagarna klickat på? Med hjälp av informationen du inhämtat kan du sedan dela in dina prenumeranter i listor och skapa innehåll utifrån deras tidigare beteende.

Rapporter

Dina rapporter talar om för dig vilka inlägg och erbjudanden som engagerat dina prenumeranter ­ och vilka som inte gjort det. Frågan varför något fungerat eller inte har fungerat kan vara svårare att svara på. Om du skickade ut ett säljerbjudande strax innan den 25 kan det vara en förklaring till att försäljningen inte gick som väntat, trots att öppningsfrekvensen är hög. Ser ditt brev för trist ut? Designen spelar roll. Hur många som klickar sig vidare till ditt blogginlägg eller erbjudande hänger mycket på hur informationen presenteras. Vårt tips är att testa, testa, testa. Testa innehåll, ämnesrader, tidpunkter, erbjudanden, design och kampanjer. Glöm inte att ta hänsyn till yttrande faktorer – din konkurrent kanske precis kom med något supererbjudande. Med risk för att låta tjatiga -­ testa!

Har du några frågor eller bara vill komma i kontakt med våra experter på Get a Newsletter?

Maila oss på support@getanewsltter.com eller ring oss på 08­-580 80 043.

Sara

Lämna en kommentar