4 tips på vad din julkampanj kan innehålla

Snart börjar den tiden på året där snön ligger som ett skydd över trädtopparna och marken. Kylan är markant, men du håller dig varm med hjälp av stickade tröjor och underställ. I hus och vrå börjar ljusstakar och julstjärnor lysa med sin närvaro. För många företag är julen årets största köpfest. Att då sticka ut i inkorgen och fånga människors intresse under denna period kan vara extremt viktigt.

Hur skapar du då den perfekta julkampanjen? Det bästa sättet att skapa en framgångsrik julkampanj är genom att väcka känslor som dina kunder redan under julen bär med sig. Många av dina kunder letar visserligen efter bra fynd, men för de allra flesta handlar julen om gemenskap.

När dina prenumeranter läser ditt nyhetsbrev bör de inte tänka på dig, utan hur dina produkter eller tjänster hjälper dem att få en härligare jul. Ett annat tips för att öka din försäljning är genom att använda dina kunders egna bilder, med deras tillåtelse.

För att du ska få inspiration inför kommande julkampanjer kommer du nedan läsa om 4 saker din julkampanj kan innehålla, med exempel från verkliga nyhetsbrev.

4 tips på vad din julkampanj kan innehålla
Skicka förslag på julklappar

Ett enkelt sätt att ge värde till dina prenumeranter, och öka din egna försäljning, är genom att skicka inspiration för julklappar till henne, honom, mormor, farfar också vidare. Många vet inte vad de ska köpa, två veckor innan jul håller fortfarande 44,8 % på att titta på olika alternativ. Du kan också låta någon av dina kunder plocka ut sina favoriter.

Skapa en julkalender

Ett ytterligare sätt att ge värde till dina prenumeranter, och öka din egna försäljning, är genom att skapa en julkalender där du skickar ut ett nytt erbjudande varje dag. Exempel på erbjudanden som du kan skicka är:

  • X % på en vara
  • X % rabatt om kunden handlar över X kronor
  • en gratis vara om personen handlar för X SEK
  • fri frakt

För att göra erbjudandet ännu mer lockande kan du välja att erbjudandet endast gäller under dagen. På så sätt skapar du en känsla av att kunden måste agera på en gång, innan erbjudandet går ut.

Skicka en gåva 

Visa att du uppskattar dina kunder/prenumeranter genom att skicka en gåva till dem. Gåvan kan till exempel vara en handbok, rabattkod eller varför inte ett presentkort som gör att kunderna tar tillfället i akt och handlar hos dig?

Informera om vad som gäller under julen 

Varför inte informera dina kunder när de senast måste handla sina varor från dig. Så att de hinner få sina julklapparna i tid. På så sätt kan du informera och ändra dina kunders förväntningar. Så att ingen beställer den 23:e och tror att den kan få julklappen dagen efter och blir besviken. Det kan också vara bra att informera om hur företagets öppettider ser ut under julen och vad som gäller vid retur och bytesrätt.

Om du behöver hjälp med design och bilder så kan de digitala verktygen canva och pexels vara till stor hjälp. Kommentera gärna också hur du tänker kring kampanjer under julen.

Läs gärna också

Lär dig konsten att skriva ett bra nyhetsbrev

4 tips för att skapa snyggare nyhetsbrev design

Emma

Lämna en kommentar