5 tips för att skapa snyggare nyhetsbrev

När det kommer till nyhetsbrev design finns det vissa begränsningar. Detta på grund av att e-postklienter inte kan hantera all design och HMTL-koder som ligger bakom själva nyhetsbrevet. Till exempel kan du inte använda video i nyhetsbrev på grund av att de flesta e-postklienter inte stöder video.

Men istället för att läsa om begränsningarna får du nedan 5 tips som kommer att hjälpa dig skapa en snyggare design för ditt nästa nyhetsbrev. Du får också exempel på verkliga nyhetsbrev som du kan bli inspirerad av.

1. Håll designen enkel

Om du fick nedan nyhetsbrev, skulle du då vara exalterad att läsa det? Vår gissning är att du inte skulle läsa hela nyhetsbrevet.

tips-1-nyhetsbrev design

När du får ett nyhetsbrev fokuserar du 40 procent av tiden du läser nyhetsbrevet på rubrikerna. Därför borde din nyhetsbrev design göra det enkelt för dina prenumeranter att läsa ditt nyhetsbrev. Håll designen enkel och fokusera på att skriva bra rubriker och intresseväckande sammanfattningar, som sedan länkar vidare läsaren för mer information.

tips-2-nyhetsbrev design

2. Använd färger för att skapa den effekten du vill åt

Baserat på vilken färg du använder kan du skapa en viss känsla, agerande eller kanske till och med psykisk reaktion. Att använda rätt färg i ditt nyhetsbrev kan därför vara ett kraftfullt verktyg. Studier har kommit fram till att en person gör under 90 sekunder ett antagande första gången personen kommer i kontakt med en person, miljö eller produkt. Mellan 62 % till 90 % av antagandet baseras på färgen. Därför är det bra att använda färg där du vill att dina läsare ska agera.

tips-3-nyhetsbrev design

3. Lägg till en alternativ text på alla dina bilder

Vissa av dina prenumeranter eller deras e-postklienter tillåter inte att bilder ska visas när de får ett nyhetsbrev. På så sätt kommer vissa av dina prenumeranter inte se dina bilder i nyhetsbrevet. För att minska chansen att dina läsare inte ser ditt budskap, eller bilder, är det bra att lägga till en alternativ text på alla bilder som du har med i nyhetsbrevet. Du kan också uppmuntra dina prenumeranter att de ska ändra sina inställningar så att bilder visas när de får ett mail från dig eller att de ska läsa nyhetsbrevet i webbläsaren.

tips-4-nyhetsbrev design

4. Använd dig av animationer

Ett enkelt sätt att fånga dina prenumeranters uppmärksamhet är att använda animationer. Som vi skrev i början kan du inte använda video, men du kan använda GIF-animationer. Du kan använda animerade GIF:ar för att skapa interaktivitet i ditt nyhetsbrev eller att ge ditt nyhetsbrev “en röst”. Med en GIF kan du profilera och presentera produkter eller tjänster på ett kreativt sätt. En GIF är också bra att använda när du vill sprida information eller utbilda. Om du vill ha mer inspiration kring hur du kan använda GIF:ar finns en guide som Litmus har skapat.

 

tips 5 - nyhetsbrev design

5. Dra uppmärksamhet till rätt saker

Det är viktigt att tänka på hur du använder kontraster och vilka delar som är viktigast att belysa i ditt nyhetsbrev. Ett användbart, och vanligt, sätt är att använda tydliga ”Call to action”-knappar. De är effektiva för att uppmana användaren att gå vidare från ditt nyhetsbrev till din webbplats, ofta för att slutföra ett köp eller bara för att läsa mer om innehållet i fråga.

Om du vill ha mer inspiration kan du också klicka här för att se hur andra användare har valt att skapat sina nyhetsbrev.

Emma

Lämna en kommentar