4 exempel på nyhetsbrev som du kan skicka under jul

I butikerna har det börja spelas julmusik, på vissa ställen har snön börjat falla mot marken. Julen som är för många företag en av de viktigaste högtiderna. Då många kunder är på jakt efter perfekta julklapparna till deras nära och kära är de majoriteten mer lyhörda än någonsin, när det kommer till erbjudanden via nyhetsbrev.

Precis som att det kan vara svårt att komma på vad du själv ska köpa till dina nära och kära, kan det vara lika svårt att komma på vad du ska skicka ut för nyhetsbrev under jul. Därför får du nedan 4 exempel på utskick som du kan skicka, som du kan kopiera rakt av om du vill.

Använd också en av de fyra julmallar (som du hittar om du går till ”Utskick” > ”Lägg till utskick”) som grund för din design.

bild på julgran och paket

Exempel  1 – Alla kort på borden inför Black Friday

Kan skickas mellan 22 november – 27 november)

Enligt Svensk handel planerar nästan varannan svensk att handla, var tredje planerar att köpa julklappar, under Black Friday. Därför är det ett ypperligt tillfälle att kommunicera med dina mottagare om dina erbjudanden. 

Ämnesrad: Du köper väl inte grisen i säcken?

Brödtext:

Hey ##förnamn##

Vad har din chef, svärmor och din crazy cat lady till granne gemensamt?   

Sannolikt kommer de att handla under Black Friday.

Med julafton runt hörnet är alla ute efter julklappar till nära och kära. Skippa julstressen och  spara pengar genom att handla dina julklappar under Black Friday. 

För att du inte ska köpa grisen i säcken får du redan nu reda på vilka erbjudanden som kommer att gälla under Black Friday. 

XX bilder + text på dina erbjudanden.XX

Exempel  2 – Förslag på julklappar
(Kan skickas när som helst) 

Ett säker (jul)kort är att skicka förslag på vad personen kan köpa för julklappar. Du kan till exempel ha sektioner för:

  • Ålder
  • För henne/ för honom
  • Prisklass

Ämnesrad: X tips på vad du kan köpa i julklapp

Brödtext:

Varje år, samma visa – vad ska du köpa för julklappar. För att hjälpa dig på traven får du här exempel på vad du kan köpa till nära och kära. 

Om du inte hittar vad du söker – kontakta oss på XX skriv kontakt XX, så hjälps vi åt att hitta julklappen du letar efter. 

XX bilder och sektioner på julklappar XX

(knapp med länk)

Beställ innan XX -XX-XX för att få hem leveransen innan julafton. 

Fraktfritt – Få din beställning inom X-X dagar – Betala med Klarna 

Mail 3 – Sista chansen att beställa julklappar

(Skickas  veckan/veckorna innan det är försent att få leverans innan jul). 

Förra året hamnade jag i denna situation själv. Jag hade planerat en julklapp, men tog mig aldrig i kragen och beställde den. När jag väl gjorde det och fick hem den, så var den fel och jag skulle inte hinna få en ny innan julafton. 

Om jag hade fått nedan mejl, eller ett liknande, så hade jag beställt mycket tidigare. Man förväntar sig att det inte ska ta långt tid, men i mitt fall gjorde det och jag fick göra en nödlösning. Och jag tror inte heller att jag är den första som har varit sent ute.


Ämnesrad: Sista chansen att beställa julklappar

Brödtext:
Slipp känslan av julstress eller behöva fundera på nödlösning, på grund av att julklapparna inte ännu har kommit. 

Beställ dina julklappar innan XX skriv datum XX så kommer dina julklappar ligga under granen på julafton. 

XX skriv ett erbjudande xx om du har något. 

(knapp med länk)

Fraktfritt – Få din beställning inom X-X dagar – Betala med klarna 

Mail 4  – Så kan du göra en retur eller reklamation

(Skickas den 25 december). 

Alla har vi nog varit där,  en julklapp blev inte som det var tänkt.  Det kanske blev en dubblett eller i fel färg. Oavsett anledningen så behöver julklappen skickas tillbaka. Varför inte visa att du som företag bryr dig om hur julklappen blev – skicka instruktioner för hur de går tillväga för att göra en reklamation eller retur. 

Ämnesrad:  Blev det inte som du hade tänkt?

Brödtext:

Hej ##förnamn## 

Det händer även den bästa, ibland kan en julklapp bli fel.  Någon kanske har haft samma briljanta ide som du eller kanske gick den sönder under resan till julfirandet. Oavsett är det inget du behöver oroa dig för. 

Därför skickar vi detta mejl till dig, för att försäkra oss om att allt är okej. Och om du har en reklamation eller retur  kan du följa nedan steg:

XX Skriv, eller länka till en sida, hur personen går tillväga för att göra en retur XX. 

Som plåster på såren får du en kod som ger dig XX skriv ett erbjudande om du har något XX.

Om du har några frågor så finns vi här för dig. XX skriv vilka tider som din kundtjänst är tillgänglig XX. 

 

Tillbaka till din tomteverkstad

Tänk på att skriva som att det är en vän som ska få mejlet. Skriv också tydlig vad du vill att de ska göra och vad som händer näst. Och använd enkla ord.

Erbjudandet behöver  inte i sig heller vara komplicerat – en katts favoritleksak är ett snöre. Det vill säga att det krävs inte så mycket för att göra en katt nöjd. Jag tror detsamma gäller för dina kunder. Du behöver alltså inte gå all in eller göra som alla andra. Var dig själv. Visa genom handlingar varför du är bäst inom din bransch.

Ta chansen när du är i kontakt med dina kunder och fråga vad de skulle vilja ha för erbjudanden under jul eller innehåll i dina nyhetsbrev. Du sparar tid och dina mottagare blir nöjda – en så kallad win-win situation, om du frågar mig.

Om du aldrig frågar kommer du aldrig veta vad dina kunder eller mottagare önskar sig. Det visar också att du bryr dig om dem.

 

 

Emma

Lämna en kommentar