3 tips på hur du kan designa ditt nyhetsbrev

Designa nyhetsbrev? Alla e-postklienter klarar inte på samma sätt av all design och HTML-kodning som en webbläsare gör. Det innebär att det finns vissa begränsningar när det kommer till att designa nyhetsbrev.  Ett exempel är typsnittet på texten. För att läsaren ska kunna se ditt typsnitt måste e-postklienten stödja typsnittet. Sedan måste läsaren ha typsnittet på datorn. Det är på grund av detta vi endast erbjuder de typsnitt som vi har. Istället för att titta på begränsningarna ger vi dig nedan tre tips på vad du kan tänka på när det kommer till att designa nyhetsbrevet.

Ett bra steg i att skapa ett nyhetsbrev som passar de flesta e-postklienterna är att använda dig av mallarna som finns i vårt verktyg. Mallar har testats i över 10 olika e-postklienter och sammanlagt i över 30 olika versioner. Detta för att säkerställa att ditt nyhetsbrev blir så bra som möjligt.

Designa nyhetsbrev enkelt

Ett bra tankesätt kring designen är att den inte ska ses som en förlängning av er hemsida. Hellre ett enkelt nyhetsbrev med fokus på att få dina läsare intresserade och klicka sig vidare. Att vara tydlig med att nyhetsbrevet kommer från dig kan vara avgörande om en läsare öppnar nyhetsbrevet eller inte. Visa att det är du som skickar mailet i början av nyhetsbrevet.

Använd dig gärna av länkar och intresseväckande rubriken för att fånga läsaren intresse. I en eye-tracking undersökning kom det fram att 40% av tiden som en läsare lägger ner på nyhetsbrevet går till att läsa rubriker. Om du använder dig av call to action-knappar som exempelvis “Logga in” eller “Ta del av erbjudandet” kan det öka din försäljning. Den kan också få din läsare att gå ett steg längre då personerna känner sig uppmanad att agera. På så sätt kan du även se via den detaljerade rapporten vad dina läsare tycker är intressant. Du skapar då en guldgruva av information kring vad du kan skriva om i framtiden.

Ett bra exempel är nedan nyhetsbrev som en av våra kunder har gjort.

design-tips-nyhetsbrev

Se hela nyhetsbrevet

Designa nyhetsbrevet så att det kan fungera utan bilder

Många e-postklienter samt läsare har som inställning att visa mejl utan bilder.  Därför är det bra idé att se till budskapet alltid kommer fram oavsett bilderna. Att använda endast bilder är inget vi heller rekommenderar. Du kan alltid längst upp i nyhetsbrevet uppmana läsarna att se webbversionen eller att de ska accepterar bilderna från dig som avsändare.

exempel text för att designa nythetsbrev

Glöm inte bort att förhandsgranska mobilversionen 

Allt fler har smartphones och tillgång till sin e-post direkt i mobilen. Fördelen med detta är att du alltid kan nå ut till dina läsare men det blir även viktigt hur nyhetsbrevet ser ut i mobilversionen. När du ska designa nyhetsbrevet kan du förhandsgranska hur det ser ut i mobilversionen. Du kan även när du skickar ett testmail titta på nyhetsbrevet i din mobil för att se hur det ser ut.

Bild på hur det ser ut när en förhandsgranskar nyhetsbrevet mobil

Ett ytterligare tips är att titta hur nyhetsbrevet ser ut i förhandsgranskaren hos olika e-postklienter. I en studie visade sig att samtliga läste nyhetsbrevet genom förhandsgranskningen – vad är det första som läsaren ser i förhandsgranskningen i ditt mail? Har du det mest relevanta först?

Emma

Lämna en kommentar