GAN tipsar: 10 tips på vad du kan läsa eller lyssna på under semestern

När Martin och hans bror startade Get a Newsletter ville de hjälpa andra företag att växa och sälja mer. Enligt bröderna är nyckeln till framgång att skapa och utveckla bra relationer till nuvarande och potentiella kunder. Under 2007 (när de startade Get a Newsletter) var e-postmarknadsföring det bästa sättet att uppnå det på och är det fortfarande idag.

När jag satt och läste artiklar för att finna inspiration till framtida blogginlägg kom jag att tänka på varför Get a Newsletter startades – för att hjälpa företag att växa och sälja mer.

Hur kan du då få ditt företag att växa och sälja mer? I mitt sökande fann jag en röd tråd. För att bli bra på något behöver du träna och fortsätta vara nyfiken och lära dig nya saker. Om du vill bli en bra skribent behöver du läsa och skriva, om du vill bli en bra försäljare behöver du sälja, analysera och lära dig vad som fungerar och inte fungerar.

Med ovan i bakhuvudet formades idén som blev detta blogginlägg. 

Under sommaren så har du ofta mer tid till att läsa eller lyssna på böcker/podcastar, antingen under ledigheten eller då det ofta är en lugnare period på jobbet. Vad passar då bättre än ett “smörgåsbord” med böcker och podcastar där du kan få tips, inspireras och eventuellt få reda på saker som du inte själv har tid att leta fram eller scrolla igenom olika sidor för att hitta?  Så i detta blogginlägg serveras du ett smörgåsbord med fem böcker och fem podcastar som du kan läsa eller lyssna på, eventuellt under din semester eller när det är lugnt på jobbet.

Tanken är att dessa böcker och podcastar ska ge dig inspiration och ideér till hur du kan få ditt företag att växa och sälja mer.  

5 böcker som du kan läsa medan du ligger i hängmattan

Tips 1:“Referenser – Den avgörande faktorn som dubblar din försäljning” av Bruce King

Om du vill få inspiration och tips på hur du kan få personer att rekommendera dig och på ett roligt samt enkelt sätt hitta nya affärer borde du läsa denna bok. Författaren Bruce King är en mästare på att använda referenser för att sälja mer och har byggt en framgångsrik karriär genom just referenser. I boken delar han med sig av enkla tekniker och sina bästa tips som kan hjälpa dig att sälja mer.

Tips 2: “Omgiven av idioter” av Thomas Erikson

Du har säkert hört talas om boken, men för dig som behöver en påminnelse eller har missat den så vill vi ändå tipsa om den. Boken handlar om hur vi alla kommunicerar olika beroende på våra personligheter. Genom exempel och vetenskapliga grunder får du en större förståelse för hur personer kommunicerar och hur du kan använda informationen i din egna vardag.

Tips 3: “Beteendedesign: psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar” av Arvid Janson och Niklas Laninge

I boken får du läsa vanliga tankefel som påverkar när vi fattar beslut och vad det innebär att designa beteenden. Boken tar upp tankar från psykologisk forskning inom beteendeekonomi, inlärningspsykologi och kognitionspsykologi och beskriver hur teorierna kan hjälpa dig att utforma bättre produkter, tjänster och upplevelser.

Tips 4:“All Marketers Are Liars” av Seth Godin

Enligt Seth Godin är nyckeln till bra marknadsföring att berättar en historia. I boken får du läsa om hur du kan skapa en historia som är anpassad till dina kunders värld. För när du berättar en bra historia kommer dina kunder att upprepa den, vilket så småningom leder till att de omfamnar dig och företaget.

Tips 5:“Start With Why” av Simon Sinek

Vad har Martin Luther King Jr. och Steve Jobs gemensamt? Båda agerade, kommunicerade och tänkte i motsats till vad alla andra gjorde – de började med varför.  I boken skriver Simon Sinek om hur du kan ta fram ditt företags vision. Du får hjälp med att besvara varför din organisation finns och varför kunderna ska bry sig. När du själv förstår varför blir det enklare att ta andra beslut.

5 podcastar som du kan lyssna på under din morgonpromenad

Tips 1: Businesspodden

I podcasten gästar varje vecka en av Sveriges främsta entreprenörer Josef Fallesen och Mikael Arndt. De pratar om hur personen tänker kring företagande och lyssnar på tre olika pitchar som andra bolag har skickat in och ger sina tankar kring de olika affärsidérna.

Tips 2: E-handelspodden

Denna podcast riktar sig till dig som har en e-handel. Anton som driver podcasten beskriver att tanken med podcasten är att den ska vara som “Ett slags Värvet för ehandel”. Han intervjuar till exempel Anton och Joel från Kitchentime.

Tips 3: Digitalsnack

I podcasten Digitalsnack utbildar Cecilia & Jenni,från företaget Digitalsnack – Social mediebyrå, dig om sociala och digitala medier. Du får också lyssna på några av Sveriges främsta profiler inom sociala medier och företag och deras digitala resa.

Tips 4: Företagarpodden

I Företagarpodden pratar Julia Selander, vd Venture cup och Företagarnas vd Günther Mårder varje veckan om de olika delarna inom företagande blandat med frågor från lyssnarna. De pratar till exempel om ekonomi,marknadsföring och lagstiftning.

Tips 5: Mästaren – en mästare på avslut 

Även om den detta tips inte är en podcast så är det en ljudbok i tolv delar som är värd att lyssna på. Ljudboken är en utbildningsserie där Mikael Arndt delar med sig om sina bästa tips för att du ska bli en bättre försäljare. Du får bland annat lära dig hur du sätter mål, hur du får kunden att förstå vad du säljer och massa mer.

Saknar du någon bok eller podcast?

Kommentera då nedan vilken bok eller podcast som du saknar så att fler kan ta del av den boken eller podcasten. Om du gillade konceptet med att “GAN tipsar” så får du gärna också kommentera om det är något som borde vara återkommande tema i bloggen. 

Emma

Lämna en kommentar